Salı, Eylül 04, 2012

anne işe gitti

ben içerde hazırlanırken kitaplarıyla oynuyordu, kendiliğinden, birden çıktı ağzından, gayet normal ama en tatlı ses tonuyla:
"anne işe gitti!"
üstelik anne işe gitmek hiiiç istemezken.
ben işe gittikten sonra da babasına tekrarlamış yine
"anne işe gitti"
öyle ağlar gibi değil, buyurur ya da kızar gibi de değil, gayet normal bir şekilde susadım der gibi söyledi ilk 3 kelimeli cümlesini alya, ama tam da benim hassas olduğum bir konuda, sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim :)
özellikle tatil dönüşleri bir güzel uğurluyor alya beni kapıda, bay bay yapıyor; çok nadir eteğime yapışıyor, o zaman da bakıcımızla birlikte arabama kadar eşlik ediyorlar bana, sonra da kedi avına çıkıyorlar. çok duydum annenin arkasından ağlayan bebekleri, hep oyle olacak ben nasıl ayrılacağım diye düşünürdüm ama şimdilik bizde durum bu, acaba öyle bir dönem mi oluyor yoksa bizim kız çoktan kabullendi mi durumu!?

14 yorum:

  1. : ) Sanırım bazı çocuklar çok çabuk kabulleniyorlar, benimkiler de beni hiç aramadılar. Arada telefon ile konuşuruz o kadar.

    Ama hala derim, sanırım hep de söyleyeceğim, kesinlikle anneler çalışmamalı: (

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ah annemahsustan :( ben artık çalışmasın demiyorum, annenin de kendini gerçekleştirmesi lazım, ama çalışma saatleri daha makul olmalı, yarım gün ya da hadi 4'e kadar bile olabilir, ya da evden çalışılabilir gibi bir düzen olmalı. hala arıyorum bir çözüm ben, bulursam söylerim :)

      Sil
    2. Canım haklısın da artık Türkiye'de öyle birşey olacağına inanmıyorum ben. Yarım saat geç gidildiğinde suratı düşen müdürlerle/patronlarla çalışanları görüyorum.

      Ben de artık ciddi ciddi bağımsıza çıkmayı düşünüyorum. Artık bir şirketle anlaşıp haftada bir yada iki gün çalışacağım. Üç kuruş az olsun da çocukların yanında olayım istiyorum ama kısmet bakalım.
      Allahtan mali müşavirlerin öyle avantajları var. Gerçekten çok kötü bir durum.
      Sabah kreşe bıraktım çocukları, almaya annem geldi peşime ben şirkete döndüm. Oğlum "neden annem bizi görmeden gitti" demiş. Eve gidene kadar ağlamış.
      Sözde çocuklar için çalışıyoruz ama onlar bizsiz ne kadar vahim durumdalar: ((

      Sil
    3. Off çok derin bir iç çektim, her seferinde hoşçakal demeye özen gösteriyorum ben de...

      ben hala alternatif olacağını düşünmek, hayal etmek istiyorum. Aynen öyle üç kuruş eksik olsun ama çocukların yanında olalım, kesinlikle öyle.

      Mali müşavirlik daha esnek olabiliyor evet, inşallah yapabilirsiniz, aynen benim de dileğim bu, esnek çalışma saatleri. Ben de iş yerimi zorladım bu konuda, ama bana böyle bir hak tanırlarsa herkese tanımak zorunda kalacaklarını söylediler, haklı olarak.

      Sil
  2. Tam da bu sabah evden çıkarken Ada ardımdan ağladı :( Kalakaldım kapıda. Bir adım atamadım inan.
    Sen şanslısın bence bu konuda. Sesini çıkarma derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum Emrecim çok nadir Alya da yapıyor, elin ayağın karışıyor di mi birbirine :( Sen ne yaptın, nasıl çıktın sonra?

      Sil
    2. Okuyanlara belki saçma gelir bu yorumumu ama gözlerimi kapadım inan.

      Sil
    3. Çalışan annelere saçma gelmez inan!

      Sil
  3. Bende bakacak kimsemiz olmadığı için işimi bıraktım, işi mi özlemiyor muyum çok hemde ama, anne mahsustanın dediğine katılıyorum.En azından kreşe gidene kadar kendim bakmak istiyorum..Ama gerçekten çalışan anne için kuzusundan ayrılmak çok zordur tahmin ediyorum ki ben alış verişe falan çıkınca bile özlüyorum:) Kaliteli zamana da inanıyorum tabii.Alya ile çok güzel vakit geçiriyorsunuzdur annesi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın, her ikisi de zor, sürekli evde olmak üstelik tek başına olmak, evi çekip çevirirken bir de bebeğinle oyunlar oynamak da zor, ama bırakıp gitmek en zoru sanırım. Bence annelik sürekli bir çelişkiler yumağına gömülmek demek :)

      Sil
  4. durumu kabullenmiş ne güzel. 3 hafta sonra ben de işe dönüyorum. Üniversite tatilde olduğundan 3 aydır evdeydim, full time beraberdik oğlumla. İşe başlayınca nasıl davranacak çok merak ediyorum. İlk 3 kelimelik cümleniz de hayırlı olsun bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa zor tabi o birliktelikten işe dönmek ama her zaman iyi yanından bakmaya çalışırım ben, en azından kesintisiz 3 ay birlikte olmuşsunuzu çok büyük şans! :) İnşallah geçişiniz rahat olur :) Çok teşekkürler:) sevgiler

      Sil
  5. Sanslisin Nazli'cim.. Alpcan da benim arkamdan hic aglamadi.. Belki bir iki kez miziklamistir ama anneannesi hemen odak noktayi degistirip konuyu uzamadan degistirince birseyi kalmamistir.. Mutlu bebekler onlar.. sevgiyi ve ilgili gercekten hissettiklerinde cok uysal ve anlayisli oluyorlar. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bizim bakıcı da o konuda çok iyi, dikkatini hemen başka bir şeye çevirebiliyor, kedi avı da o hesap :) İnşallah hep mutlu olsunlar :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...