Cuma, Ağustos 16, 2013

Kuzey Yunanistan - Thassos

 
 
   
İstanbul-Gemlik-Alexandrapolis-Thassos-Ouranopolis-İstanbul araba yolculuğu ama özellikle Thassos sahilleri üzerine öneriler (Part 1)
 
Son dakika patlayan kocanın işi sebebiyle biraz kulağı uzataraktan göstersek de Gemliğin o kaydıraklı havuzunu arşivlere katmasaydık eksik kalırmışız-->özellikle çocuklulara pek tavsiye edilir: Atamer Hotel --> harika manzaralı, güzel yemekli, tam bir çocuk dostu otel
 
 
 
İpsala sınır kapısından araba ile geçebilmek çok rahat, herkes bunu soruyor, Schengen Vizesine ek olarak Turing'den temin edilecekler var sadece:
Çok basit bir işlem, hem kendiniz gitmeden başkası da sizin adınıza halledebiliyor, ayrıca Ipsala sınrda da temin edilebiliyor aynı dokümanlar, ama bir an önce yola devam etmek istiyorsanız, önceden hazırlıklı olmakta fayda var.
 
ONEMLI NOT:Başımızdan bir kaza geçtiği için konuda uzmanlaştık maalesef, uluslararası trafik sigortası karşı tarafa verdiğiniz zaraları karşılıyor sadece, siz kendi olası masraflarınız için ayrıca yurtdışı sigortası yaptırmalısınız ki bu zorunlu değil, biz tamamen tesadüf olarak biten sigortamızı yenilerken yurtdışına çıkıyorken onu da yenilememiz önerilmişti, dönünce iptal etmek üzere, 15-20 TL kadar sadece bir masraftan bahsediyoruz.
 
Gelelim Yunanistan'ın en kuzeyinde Kavala'nın karşısında bulunan Thassos adasına. 2 feribot mevcut, Keramoti'den daha yakın 45 dakikada Thasos merkeze gidiyor, adanın daha güneyinde Limenaria, Potos civarında kalacaksanız --ki en güzel sahiller bu tarafta-- Kavala'dan kalkan 1,5 saat süren feribotu tercih edebilirsiniz, o da Prinos'a yanaşıyor. Martıların yoldaşlığında adaya kadar varıyorsunuz.
 



 
 
 Hizmet sektörü pek gelişmiş olmasa da, yiyecek doğru düzgün bir şey bulmakta zorlansak da sahillerin bakirliği, yüksek sesli müzik gibi gereksiz ve doğayı bozacak etkenlerle kirletilmemişliği muhteşem. Üstelik çok da ucuz. En az 3 gün ayırmalı, çünkü her sahil birbirinden güzel. Bence mutlaka görülmesi gerekenler:
 
Bembeyaz Marble (mermer) Beach :
Adanın çevresini dönen yol çok güzel olmasına rağmen özellikle marble beach yolu hem uzun hem toprak bozuk bir yol, yine de umudunuzu kesmeden yolu takip edin derim :)
 

 
Giola Lagoon :
Malum kayalardan direk denize dalışa geçeceğiniz için buranın da yolu epey zorluyor, arabayı diğer arabaları gördüğünüz yerde bırakmanız tavsiye edilir, aksi takdirde bizim gibi cengaverlik yapıp ileri giderseniz geceyi de orada geçirmek zorunda kalabilirsiniz, çünkü yol çok yumuşak toprak ve engebeli, tekerlek bir saplandı mı binbir duayla çıkarıyorsunuz, benden söylemesi :)


 
 
Alyki Beach:
Burası üzüm salkımlarıyla cenneten bir köşe sanki. İki taraflı bir koy, bir taraf sakin ve kalabalık, diğer taraf -- ki fotoğraflarda gördüğünüz o taraf oluyor-- biraz daha dalgalı ama kimsesiz, bakir.. Benim favorim.
 
 
 
 
 
 
 
Theologos Köyü :
Sahillerin sıcaktan kavrulduğu öğle saatlerinde bir ada köyü görmek, denize kısa bir ara vermek istiyor insan, Limenaria'dan sonraki Potos'tan 15 dakika adanın içerisine doğru bir yolculuk ile bu sımsıcacık ve çok sevimli ada köyüne ulaşıyorsunuz. Daracık köy sokaklarını arşınlayıp, karnınızı da bir güzel doyuracak tavernalarda dinlenebilirsiniz. Orada restauranlara çoğunlukla taverna deniliyor, bizdeki tavernalar gibi değil. :)
 
Folklore Muzesinin bahçesi:
 

müzesini bahçesindeki koccaman incir ağacı altındaki 2 tatlı ceviz-kıran ve yiyen:
 


 
 
foto çekim sırasında sinekle konuşan 2 yaş "-merhaba sinek" :
 
 


5 yorum:

  1. thasssos adası mukemmel bu yaz zaten butun ınsanlar cesme de bodrum da cok pahalı olduğundan mıdıllı ve thasosos a akın edıldı resımler cok guzel sız cok guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle hem çok moda hem de çok ucuz, nerey baksak türkler vardı zaten :) çok teşekkürler, sevgiler..

      Sil
  2. Sinekle konuşan 2 yaşı yemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Harika fotoğraflar! Ne kadar güzel yerler. Gidilecekler listeme almalıyım!.. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...