Perşembe, Eylül 13, 2012

Tchibo ile geçmişe yolculuk

 Ben küçükken, bu alışveriş çılgınlığı, büyük alışveriş merkezleri zara mango gibi uluslararası zincirler Türkiye'yi sarsmadan çok önce, elbiselerin terzilere diktirildiği günlerde, dünyanın en iyi dikiş dikenlerinden biri bizim ailede yaşardı : ananem! İpraş'ta çalışırdı babam, balolar düzenlenirdi, yılbaşı baloları, ablam ve ben en şanslı çocuklardandık çünkü tüm balo kıyafetlerimizi canım ananem dikerdi, en güzel elbise bizim olurdu, işlemeli süslemeli dantellisinden.

Ablam pek sevmezdi ama ben tam bir kız çocuğuydum, en sevdiğim oyun bebeklerimi giydirmekti, ve ananem benim hayal dünyamı binbir renkle süsleyen birbirinden güzel elbiseler dikerdi bebeklerime, ben de saatlerce o bebekleri giydirir saçlarını yapar oynatır konuştururdum.(Tarih tekerrürden ibaret, şimdi Alya'yı giydirip süsleyip onunla oynuyorum :) Böyle bir rol model ve genlerden gelen yetenek kırıntısı ile benim de çok ilgim vardır dikiş nakışa, pek kendini göstermeye her zaman fırsat bulamasa da. Tchibo'da görünce bu çok cici rengarenk düğmeleri kumaşları kurdeleleri içim kıpır kıpır oldu yine, eminim bir çoğunuza da hitap edecektir.




13 yorum:

  1. Bu yönden daha güzeldi bizim çocukluğumuz :) Dantelli,fistolu ne güzel elbiselerdi :) keşke bende de yetenek olsa,kızıma bol bol dikerdim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki bana da öyle geliyor, bizim çocukluğun daha naif bir tarafı vardı :)

      Sil
  2. ben de bir tchibo hayranı olarak sürekli sitesini takipteyim her temayı sabırsızlıkla bekliyorum :) bunları gördükten sonra keşke dikiş yeteneğim olsa dedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet ya bir de her hafta süpriz şeyler geliyor ya tchibo'ya insan da heyecan yaratıyor! :)

      Sil
  3. bizim evde de dikiş makinası hep açıktı ve bahsettiğin dönemlerde yani tekstil ürünlerinde bu kadar seri ve binbir çeşit üretim henüz yokkenki dönemlerde benim kıyafetlerimi de annem biçip dikerdi . bende bebekleriminkini tabi ;) tcihibo'yu keşfe gidiyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveet bizim evde de vardı ortada dikis makinasii, ben de cok severim hala dikis makinalarini! :) hadi iyi kesifler:)

      Sil
  4. Ben de çok severim böyle şeyleri ama sadece severim :)
    Hiç bür hünerim yok malesef bu konularda!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun Emrecim, hüneri olanların yaptıklarına bakmak bile çok güzel değil mi!

      Sil
    2. Yok Nazlıcım değil :D

      Sil
  5. Vavv bunlar güzeell.Yakın zamanda gitmeliyim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. MERHABALAR
    SİZİ TESADÜFEN ZİYARET ETTİM VE ETTİĞİMEDE ÇOK SEVİNDİM
    ÇÜNKİ BU GÜZEL ŞEYLERİ ALMAK İSTİYORDUM KATOLOG BİLE ALMIŞTIM TAMAMEN AKLIMDAN ÇIKMIŞ.BURDA GÖRMESEM KAÇIRACAKTIM.BUNUN İÇİN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, çok sevindim, hadi hemen yakalayın :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...