Salı, Ekim 16, 2012

Beden Müziği Festivali - Aile Matinesi



Beden müziği de nedir? Beden perküsyonu da diyorlar, el ve ayaklarla bedeni vurmalı bir enstrüman gibi kullanarak, sesle de eşlik edilen müzik ve dans karışımı bir koreografi. Hem göze hem kulağa hitap ediyor.

Sevgili Aybala haber verdiğinde gidelim diye--çocuklu hayatın kaçınılmaz plansız yaşama zorunluluğundan minik Yiğit hasta olunca gelemediler--çocuların katılımcı olduğu bir ortam hayal etmiştim. Ama Cemal Reşit Rey'in o büyük konser salonunu görünce hınca hınç bebeğinden çocuğuna, ağlayandan zıplayanına bir oda dolusu minikle, bu pek mümkün görünmedi gözüme!

Katıldığım en rahat, en tatlı en eğlenceli konserdi. Özellikle aile matinesi olmasından kaynaklanan aktivite, Kekeça üyesi Tugay Başar'ın eliyle yaptığı hareketleri ve söylediği sesleri seyircilerin tekrarladığı kısım epey komik ve eğlenceliydi. En son "komşuuu", "komşu komşu huuuu" dediğinde bunları tekrarlayan tüm! salon coşkudan kopmuştu! :) 

Bizim ilk gidişimiz değil bu konsere aslında, Alya daha minikken yılbaşı kutlaması amacıyla bir tanıdığımızın evinde düzenlediği oda müziği konserine götürmüştük, sesi çıkacak diye korkudan yüreğim ağzımda, gık diyince 3. dakikada dışarı fırlamıştım salondan. Burada da konser salonuna girmeden önce pazarlık yapıyorduk Evren ile, sen mi çıkarıcaksın dışarı "gık" diyince ben mi diye. Ama salonun durumunu görüp, hatta konserin başladığı ilk saniye bebeğin biri avazı çıktığı kadar bağırınca buna gerek görmedik. Yarısından sonra da uyudu zaten bizim ki, sanırım konseri izleyen en sakin bebek-ana-baba bizdik. :) 

En büyük süpriz ve unutulmaz anlardan biri aktivite sonrası fuaye alanının o muhteşem kalabalığı idi. Herkes hep bir ağızdan şarkı! söylüyor, bir yerinden topluluğa katılmaya çalışıyordu. Bizim ufaklık da uykusunu biraz-cık almış ama tam da tamamlayamamış hali ile bu çılgın insanlar topluluğunu anlamlandırmaya çalışıyordu sanırım.

Ayrıca bu sene 5.sinin İstanbul'da yapıldığı uluslararası festivalin türk ev sahibi Kekeça grubunun sayfasından da beden müziğine, festivale, ve grubun kendisine dair daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.


14 yorum:

  1. Ailecek harika bir aktivite olmuş, şimdiden ailesiyle ne güzel yerlere gidiyor, çok şanslı bu küçük hanım çok:)Öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yere götürüyoruz inşallah iyi bişi yapıyoruzdur :)Ben de çok öpüyorum, sevgiler!

      Sil
  2. Alya için çok farklı bir deneyim olmuş, son resimdeki bakışlarına bayıldım :) ben kimim, burda ne işim var, bu insanlar da kim, neden bağırıyorlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynennn :) Beni de uykumdan uyandırsa sesler ben de böyle bakardım :))

      Sil
  3. kaçırdığımıza çok üzülmüştüm şümdi tekrar üzüldüm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( kekeça'nın aktivitelerini takip edelim derim :)

      Sil
  4. çok aktifsiniz,harikaaa...
    ama Alya oradaki herkesi sorgulamış bakışlarıyla,"iyi misiniz yetişkinler" der gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen Alya biraz kızgın biraz şaşkın yavrucak :))

      Sil
  5. Çok uykusu var yavrunun ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uykun varsa uyursun di mi, bizimkinin gözler bir kere açıldı mı mümkün değil kapanmıyor geri :)

      Sil
  6. Çok mutlu oldum sizin adınıza, böyle bir deneyime sahip olmanıza, o şaşkın bakışlara ve tabii Sevgili Tugay'la bu vasıtayla buluşmanıza
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tugay'la bir tanışıklık var anladığım kadarıyla, nedir hikayesi merak ettim :) Sevgiler :)

      Sil
  7. Çok kalabalık değil mi Nazlı? Ben bu kadar kalabalıkta Semih'i zaptedemem, çok hareketli, Defne'de gözümün önünden gidecek diye aklım gider!
    Tek çocuk ile iki çocuk farkı ve zorlukları sanırım...

    Alya'nın hoşuna gitti ise ne mutlu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla öyleydi annemahsustan, ben de inanamadım hiç beklemiyordum. Haklisin 2 çocuklu olunca biri bi yere diğeri öbür yana koşuyor değil mi! Çocuk başına 1 adam lazım :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...