Çarşamba, Ekim 03, 2012

Merhaba demeden biten giden 17.ay


17. ayın sonuna doğru Alya 12-18 döneminin en hızlı gelişim sürecini geçiriyorken Adım Adım paketimiz geldi, burada bahsetmiştim. Normalde akşam iş dönüşü kucağıma atlayan Alya kucağımda renkli kutuyu görünce kutuya atladı bu sefer: "açayım, açayım"

Süpriz kutumuzun içinden 2 tane kitap, 5 adet çubuk, 2 ayrı tarz kart, bir boy ölçme kağıdı, bir adet de minik bebe şampuanı çıktı.

Kitaplardan biri aktivite kitabı, 17. ayın ve banyonun özelliklerini tanıtıyor, ama esas bu kitabın en güzel kısmı çubukları deliklerden geçirme oyunu bence. İlk ben yaptım, sonra o minicik parmaklarının hepsiyle birden tutmaya çalışarak O, ilk yapışında her çubuk için ayrı bir sevinç çığlığı atarak.

Diğer kitap çok meşgulüm adında, minik bebekler aktivite yaparken görülüyor, yanlız Alya'ya göre hepsi aynı şeyi yapıyor: uyuyor! Çünkü çok basit hepsinin gözleri kapalı!

Kartlar ise Alya'nın favorileri. Traktör kelimesini bilmiyordu, onu da öğrendi şimdi kartlardan artık yabancılarla konuşmaya hazır! Montessori metodu diye bir kitap okuyorum şimdi, önsözünde diyor ki çocuklarda "emici zihin" vardır:

"iki yıl sessiz sedasız oturup birden çevrelerinde konuşulan dili kusursuz grameri, telaffuzu ve bütün ayrıntılarıyla konuşmaya başlamak hangi yetişkinin harcıdır?"

diyor, gerçekten çok etkileyici bir şekilde öyle değil mi!? Alya "s" harfini söyleyemiyordu örneğin, "aslı" için "aklı" diyordu, ya da "aslan" için "aklan", nasıl olduysa dün birden söylemeye başladı, tabi 10 kere tekrar ettirdik sonra, bir daha söyle bir daha söyle diye, bazen kim çocuk kim yetişkin ayırt etmek güç.

10 yorum:

  1. Güle güle 17 ay :))

    Kızlarımıza hoş geldin 18. ay

    "iki yıl sessiz sedasız oturup birden çevrelerinde konuşulan dili kusursuz grameri, telaffuzu ve bütün ayrıntılarıyla konuşmaya başlamak hangi yetişkinin harcıdır?" buna bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi, bu şekilde düşününce muazzam bir iş yapıyorlar aslında! :)

      Sil
  2. geldi miii? hayırlı olsun, bu arada montessori metodunda da çubuklarla yaptığınızın benzeri aktiviteler var, başlangıç olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet İlknur geldi, zaten bu çubuklardan gaza gelip sizin kürdan-tabak aktivitesini de yaptık, bir sonraki postta :)

      Sil
  3. Merhabalar öncelikle
    bak ve bul montessori çalışması çok hoşuma gitti ona benzer 30 aylıklara uygun olanları var mıdır acaba:)

    www.enduruyanim.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bu adım adım paketleri 36 aya kadar, "burada" olarak verdiğim linkte adresleri var, bir inceleyin isterseniz.
      Sevgiler

      Sil
  4. Tombik ellere de bakın :))Sağlıklı,mutlu nice ayları olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) amin Süreyya, çok teşekkürler, sevgiler

      Sil
  5. çok tatlı,
    o tombiş parmakları öp benim için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi cepaynasi, ilk gördüğümde :) sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...