Çarşamba, Mayıs 16, 2012

Anadolu'nun Viyanası


Kime söylesem "Aa Eskişehir'e mi gittiniz, çook güzelmiş ben de gitmek istiyorum!?" cümlesini işittim ben daha şehri anlatmadan, ee bana da bunu teyit etmek kaldı sürekli "Evet çok güzel bir şehir, mutlaka gidin!"

Gerçekten çok güzel ve modern bir şehir. Tüm şehri dolaşabileceğiniz tramway sistemi ile karşılaştık şehre adım atar atmaz. Osman Gazi Universitesinin karşısında yer alan otelimiz Roof Garden önünde bulunan durak ile Alya'nın kelime dağarcığına yeni kelimeler kattık: tren ve kondüktör(kabul, bu biraz zor :) Artık tren dediğimiz an elini sallamaya başlıyor. :)

Eskişehir'e Anadolu'nun Viyanası sıfatını kazandıracak kadar güzel bir Porsuk nehirleri, nehrin üzerinde her biri ayrı renk köprüleri var. Bir de gondolları varmış ama henüz sezon açılmamış, siz sezonunu takip edin mutlaka.

Universiteleri ile meşhur az şehrimiz var, Eskişehir bunlardan biri ve universiteler bunun hakını veriyor, gezilecek yerler listesinde yerlerini alıyorlar. Biz zaten 3 günümüzü Osman Gazi universitesinde geçirdiğimiz için şanslıyız, ama 3 gün bile ancak yetti kampüsü öğrenebilmemiz için desem abartmış olmam, öyle büyük bir alan ki insana genişlik ve özgürlük hissi veriyor. Kampüste olmak başlı başına ayrı bir heyecan zaten, 8 senedir uzak kalan benim için. Ne garip hissettim geleceğin doktorları arasında mini minnacık geldiler gözüme :)

Yeni yapılan Bilim, Sanat ve Kültür Parkı'na gittik bir gün, başta farklı yerler dolaşmak için itiraz eder gibi olmuştum, şehirlerde sonradan inşa edilen alanlar yerine eski tarihi yapıları görmeyi yeğlerim, ancak burasının çocuklar/bebekler için bir cennet olduğunu farkettiğim an gezmek için tercihlerimin de çocuktan sonra değişmesi gerektiğini farkettim! Yemyeşil koccaman bir alan, öyle kocaman ki rengarenk bir tren ile dolaşıyorsunuz. Masal şatosunun önünden geçip çok değişik hayvanlardan yapma kaydıraklarda zorunlu! mola veriyorsunuz. Masal şatosu dışarıdan zannedildiği gibi Rus yapılarına özentilik değil, her biri Anadolu'dan ayrı bir yerin anısına yapılmış, en büyük yuvarlak Galata Kulesi mesela.

Derken Odunpazarı'na gittik, eski şehirimi görmek istiyorsun, al sana eski türk mimarisinin örneklemesi rengarenk 2-3 katlı ahşap evler. Harika bir görüntü. Küçük ve renkli Safranbolu. İçerisinde de cam ve el sanatları müzesi var. Odunpazarının yukarısında da Kırım Çiğ börekçisi'nde gitmeden kulağımıza çalınan, oradayken de tekrarlanan çiğ böreklerini tattık bir de, biraz yağlı ama pek leziz. 

Doğma büyüme bir Eskişehir'li olan arkadaşım ecerecommended pek kıymetli şehir tavsiyelerini de ayrıca aşağıda görebilirsiniz:

1- Çiğborek : Ataturk  bulvari uzerinde Eskişehir çiğborek evi var, orda yiyin. Genelde papagana gotururler ama oraninki cok yagli.
2- Pino burger : Burger deyip gecme her Eskisehirlinin çocukluk anisidir Pino'nun özel hamburgeri :) 20 senedir hic bozmadilar ve normal hamburgerden cok farkli. Kizilcikli Mahmut Pehlivan cad. ile İsmet İnonu cad. (doktorlar caddesi denir halk arasinda) kesişiminde var Pino. Mutlaka gidin ve hamburger yiyin
3- Porsukta gondol keyfi bence guzel olabilir
4- Odunpazari evleri ve cam muzesi : Safranbolu gibi cok güzel. Odunpazarinin ustunde bademlik restaurant var firsat olursa yemek icin guzel.
5- Sevgi adasi : Tur mutlaka goturur, bence bi esprisi yok ama cok populer oldu.
6- 222 bar resto kafe : Hepsini icinde barindiran bir komplex... Alya oldugu icin bara gidemessiniz ama icinde güzel bir sarap evi var deneyin derim
7- Barlar sokagi : Bir yere oturmasaniz da icinde mutlaka yuruyun, kucuk Taksim... yolun sonunda güzel bir takıcı görüceksin solunda, ben çok sık alisveris yaparim, hoş bir gümüşçü.
8- Anadolu Universitesi : Mutlaka icinden arabayla gecin.
9- Yazilikaya tapinaklari : Eskişehir'in disinda, zaman kalirsa gidin.

10 yorum:

  1. gidip,görüp,sevenlerdenim...
    yeniden gitmek istedim fotoğrafları görünce:)

    YanıtlaSil
  2. O boncuk gözlüye maaşallah öncelikle, Eskişehir gerçekten güzel bir yer, görme fırsatım olmuştu, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Eskişehir'i gören şanslı insanlardansınız yani, ne mutlu size :)

      Sil
  3. Eskişehir'e trenle gidelim derken tren seferlerini kaldırıp rayları bakıma aldılar:)
    Ama çok istiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, trenle gitmek ne zevkli olur. Ama bir süre araba otobüs ile idare edicez :)

      Sil
  4. Orası nasıl güzel bir yer ve o nasıl tatlı bir kız çocuğu! Maşallah, nazar değmesin.

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Deniz çok güzel bir şehir:)
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Sayende bende gitmek istedim şuanda. En kısa zamanda :)

    Not: Nazlıcım kelime kontrolunu kapatırmıısın. çok zor oluyor bazen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emrecim çok sevinirim gitmene vesile olursam :) gezelim öğrenelim :)

      Not: Hemen yerine getirdim isteğini, haklısın ben de sevmiyorum kelime kontrolu, farkında değildim iyi ki söyledin :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...