Salı, Mayıs 22, 2012

Ev aktiviteleri

Alya'nın son günlerdeki en sevdiği ev aktiviteleri :)

Kim demiş bebekler kitaptan anlamaz diye, Alya oturmayı öğrendiğinde kendi kendine ilk yaptığı şey kitap çevirmekti, Aç Tırtıl bunun için biçilmiş kaftan, daha önce yazmıştım.
Şimdi ise oyuncaklara hiç ilgi göstermeyen bebeğim, minik kitaplığına gidiyor, istediği kitabı seçiyor, getiriyor ve gözümüzün içine sokma şeklinde belirterek kitabı okumamızı, yani kitaptaki resimleri anlatmamızı istiyor: 
her kedi gördüğünde "kedi",
köpek gördüğünde "hav",
kurbağaya "bak"
ördek ve kuş farketmiyor onun için "cikcicicik" diyor
bıkmadan, usanmadan
bu sabah da çocuğun annesi diye anlattığım yerlerde o da "anne" diye tekrarlıyodu :)

buarada bu hafta Alya "gitti" "geldi" "attım" gibi fiilleri de tekrarlamaya başladı bizden sonra, bir çocuk için ne zaman konuştu denir acaba? İlk cümlesini kurduktan sonra mı? İlk fiilini söyleyince mi? İlk kez ağzından bir kelime çıkınca mı "dede" "baba" ya da "anne" gibi?

Diğer ilgilendiği şey de JOVO click'n construct. Çok sevgili teyzelerinden Aslı teyzesi doğum günü hediyesi olarak almıştı, zeka geliştirici yeni jenerasyon lego olarak. Koccaman tahta bir kutusu var bu yap boz parçacıklarının, kutuya biniyor iniyor kutuyla ayrı oynuyor, parçacıkları saçmaca, ayırmaca kutuya atmaca şeklinde değişik tarzlarda parçacıkları ayrı oynuyor.  O sevdiği için ben daha çok seviyorum :)

4 yorum:

  1. Sayfadan yemek mümkün olsa bu miniği yiyeceğim:)) Hele o yeni çıkmış dişlerini göstererek gülmüyor mu, oy maşallah. Allah esirgesin. Benim yerime öp onu annesi olur mu? Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, öperim hem de nasıl öperim :) Antalya'ya sevgiler...

      Sil
  2. yerım onu ben kocaman masalah dıyorum sadece..ohhhh ona yarasınnn..ne guzel gorerek ogrenıyorlar..bıraz daha buyuyunce neler yapacak bı bılsen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :) heyecanla bekliyoruz o günleri :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...