Cuma, Ağustos 31, 2012

Fillerin Ülkesi


Aylar önce Tayland'a yaptığımız büyülü geziden sonra bu yazım yayınlanmayı beklemiş, günler sürdüğü için anlatmak geziyi buna sıra gelmemiş, hazırlanıp taslaklar arasında unutuladüşmüş. Bu sefer memleketimin güzide tatil mekanlarından birine gitmişken sizi de fillerin büyülü ülkesine yolculuğa götürmek istedim, o dönemde o heyecanla anlattığım gibi:

Çocuktan sonra yolculuklar da hayatınız gibi değişime uğruyor. Daha önce Eskişehirde aynısını yaşamıştık, hayvan ya da hayvan figürü gördüğümüz yerde kendimizi kaybediyorduk ailecek. Tayland'da da özellikle planlamasak da önümüze çıktı hayvanat bahçesi! Fillerin ülkesinde zaten bir fili sevmesek/beslemesek olmazmış!

Dusit Palace denen Avrupai bir sarayın yanında dünyanın en büyük tik ağacından evi ve Dusit hayvanat bahçesi bulunuyor, ve şansa(!) pazartesi olduğu için diğer ikisi kapalı bir tek hayvanat bahçesi açık. Tüm günü burada geçiriyoruz, ortadaki gölün çevresinden dolanıp Bangkok'un geri kalanında olduğu gibi gür ve kadim ağaçların arasından geçerek görmediğimiz hayvan bırakmıyoruz. O günden sonra ve 2 ay geçmiş olmasına rağmen hala, file mama yedirdiğimiz aktive sonrası eğlencemiz oluyor şu diyalog:

"Alya fil ne yapıyor?"
"Hammm"

"Alya maymun nasıl ses çıkarıyor?"
"uuh uuh uuh"

Ama diğer yandan da insan çok üzülüyor tasmalar içinde bir nevi hapisanede olan bu canlıları gördükçe. Hayvanat bahçelerini neden sevmediğimi hatırladım, tabi hayvanat bahçesinde Alya'nın gösterdiği heyecanı gözlemlerken değil, ama sonra, bu fotoğraflara baktıkça daha çok. Daha gelecek gezilerimizde de inşallah çok hayvanat bahçeleri var gibi geliyor bana :)

Çok güzel ve büyüleyici bir şehir, insanda Asya'yı daha fazla dolaşma isteği uyandırıyor. Tayland hakkındaki diğer fotoğrafları görmek isterseniz burada.

6 yorum:

  1. Vallahi fotoroman havasında okuyorum ben bu Tayland yazılarını Nazlı :) Fotoğraflar yine harika. Alya'yı babasına benzettim ben burda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emrecimm çok tatlısın demiş miydim :) Alya babasına benziyor evet :)

      Sil
  2. Fotoğraflar şahane, Alya'nın yanakları daha şahane, tam öpülmelik:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler çokoprens'in annesi, sevgiler

      Sil
  3. Belki de hayvanat bahçeleri çocuklar için iyi bir mekan.Çocukluğumda o kareleri hiç unutmuyorum.Hayvanları başka yerlerde görme şansları pek olmuyor.Ege biraz büyüsün hemen floryadaki akvaryuma götürmek istiyorum:)Fotoğraflar harika yine:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısın tubaanne, zaten ben de alya ile oradayken çok mutluydum, çocuklar için o kadar heyecan verici ki o kadar değişik hayvanı bir arada görmek. akvaryuma ben de gitmedim daha ama fotoğrafları gördüm çok güzel görünüyor :) çok teşekkürler, sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...