Pazartesi, Ağustos 06, 2012

Kitap Önerisi



Alya'nın babannesi yazar olunca evimizin kitap sponsoru da doğal olarak babannemiz :) Elinde bu kitaplarla çıkıp geldiğinden beri en sevdiği kitaplardan oldu Alya'nın, başucu kitapları!

Tanıtımında 5-7 yaş diyor ama dün gece 17 aylık olmak üzere olan kızımla üst üste kaç kere okuduğumuzu sayamadım her iki kitabı birden: Tudem yayınlarından
Anne, Baba ve Yavru Ayı diğeri Kırmızı kurbağa ve Yeşil Flamingo

Kitaplar uzun ince, ve her sayfa içinden katlanan ve tersten açılan ek sayfalarla dolu. Sayfayı çevirir çevirmez koccaman bir çiçek görüyorsunuz mesela, ama katlanan sayfayı açınca aslında onun bir kelebek olduğunu görüyorsunuz koccaman yine. Artık Alya tabi ilk resmi görür görmez hangi hayvan olduğunu söylüyor, ve her katlanan sayfayı açmak onun için eğlence oluyor.

Hem hayvanları hem renkleri tanı(t)mak için çok eğlenceli kitaplar. 17 aylık bir bebeğin tanıması için daha erken olan hayvanlar var, flamingo mesela, henüz onu tanıyamadı Alya pek bir heyecan duymuyor, yabancı ve düşünceli düşünceli bakıyor, bir sonraki sayfaya geçiyor :) Ama Kuu(kuğu), fiii(fil) uuuu uu(maymun) favorileri :)

Anneli olan ilk kitapta da her anne hayvanı gördüğünde anniiii diye bağırıyor, ve gelip bana sarılıyor! Ben tabi eriyorum o saniye :) 

Kitapların resmini araştırırken karşılaştığım bu kitaplarla ilgili başka bir öneri daha:

4 yorum:

  1. Ahh Tudem... Benim çocukluğumu yedi bitirdi; ilköğretimden kalan en sempatik(!) anılarım onunla ilgilidir. Bu gönderiyi okumak eski bir arkadaşla karşılaşmak gibi; ama anılarımız pek hoş değil... Neyse:) Gönderiyle ilgili ne diyebilirim diye düşünüyorum, maymunu tanımlarken hayvanın çıkardığı sesten yola çıkıyorsa eğer fili de çıkardığı sesle tanımlasaydı onu nasıl seslendirirdi acaba, diyesim gelse de fazla gereksiz olduğunu düşünüyorum. Daha kolay bir soru, cevabını sözlüklerden bakmak da hayli kolay ama ben direkt birinci ağızdan öğrensem hoş olur: "Alya" ne demek:)

    YanıtlaSil
  2. Bunları hemen ekliyorum kütüphanemize:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...