Salı, Ağustos 27, 2013

Hayaller gerçek olurmuş..

 

Tüm hayalim emmeyi kendi kendine travmasız bırakan bir bebek/çocuktu. (Neler duydum inanamazsınız, memeyi bıraktıktan sonra dışarda arabada uyutup yatağına yatıran mı dersiniz, tv karşısında 3 ay boyunca sızmadan uyuyamayan mı dersiniz.. kabus)

30 aydır bekledim, sanırım artık yeterince bekledim, olmuyorsa olmuyor, zorla da güzellik olmaz di mi ama diyip kapadık gözümüzü, ama tabi hazırlıklarımızı yaptık, emmeyi çok azalttık 2 yaşına girdiğinden beri. Ve kafasını da bu şekilde doldurduk, bir gün gelecek, süt bitecek ve Alya büyüyecek...

Ve dün gece büyük geceydi.

Uyumaya gittiğimizde odadan bir daha hiç çıkmıyorduk normalde ama Alya'nın şuana kadar hayatındaki en zor gecesinde ne isterse yapmaya hazırlıklıydım, ilk önce biraz zorladı "bir kere meme, son bir kere" diye, ağlamadan ama mızıldanarak, baktı kararlıyım, "makarna pilav var mı bakalım mı, bir kere bakalım" dedi. Gittik mutfağa, 1 tabak sebze çorbası, üzerine 1 tabak da pilav yedi.! Sanırım sigara bağımlıların sigarayı bırakmasından sonra kilo alışları gibi Alya'nın da yanaklarda şişme bekleniyor yakın gelecekte.

Saat 9 gibi karnı iyice doyunca artık, geçtik yine yatak odasına, attık yerlere yastıkları, başladık üzerilerinde dönmeye. ve Alya bir daha hiç ama hiç meme istemedi!!!!--nasıl olur allahım!!!!

"yakın ol anne bana" dedi, içine düşücektim."anne hep bana yakın olcak msn, uyanınca da olcak msn" dedi. nasıl sıkı sıkı sarıldığımı siz tahmin edin. sonra hikayeler başladı, almıştım gazı, biri bitmeden diğerine geçtik, saçmaladık, güldük, saatler geçti. ben uyumak üzereydim artık birden dedi ki:

"anne sarılarak uyuyalım mı" bu kadar bağlılık da fazla mı diyorsunuz, olsun, hayallerim gerçek oluyor, daha ne isterim. bir sarıldık, bir ayrıldık, tekrar sarıldık.. en son hatırladığım el-ele uykuya dalmıştı...

daha bununla bitmedi hikaye, çok eminim, ama olsun, ilk gece böyle olsun, en zor gecem/gecesi, artık hepsine hazırlıklıyım.

Darısı biraz hazırlık biraz hayalle tüm dileyenlerin başına...

22 yorum:

  1. canım benim ya yakın ol anne bana cümlesi beni benden aldı

    YanıtlaSil
  2. Bu anne sütünden kesme durumu eminim değişik birşeydir. Malesef ben yaşamadım!hayırlı olsun Nazlıcım.

    Hep yakın olun ana kız
    Cancana...

    YanıtlaSil
  3. Oy yerim ben senin o gülen yüzünü, maşallah...

    YanıtlaSil
  4. Bende oğlumun ağlamadan üzülmeden rahatça memeden ayrılmasını hayal eden bir anne olarak çok mutlu etti bu yazı beni.Darısı başımıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok mutlu oldum :) evet evet darısı başınıza, çok rahat olacak inanın..

      Sil
  5. ne güzel olmuş, bundan sonrası daha kolay olur artık.hem 30 aylık bir çocuk artık seni daha iyi anlar konuşup anlattığında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet de nerden baksan çocuk anlıyor anlmasına da işine gelmeyince bir güzel tersleyebiliyor da :)

      Sil
  6. hani derler ya meme emme anı anneyle bebek arasındaki ilk ve en önemli bağdır diye; alyanın 'anne hep bana yakın olcak mısın' sorusunu sorduran bu bağa şahit olduk hep birlikte ;)

    çoook tatlısınız... heeep yakın olun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mathece ozlemisim valla :) kesinlikle oyle, bence zaten anne icin de bırakmak cok zor oluyor bu sebeple.. insallah aminnn :)

      Sil
  7. Çok sevindim bu duruma..
    Bende hep kabus gibi hikayeler dinledim..
    Darısı başıma..başımıza Aday'la
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya di mi, neyse bak cok guzel hikayeler de var, artik kabuslara kulagimizi kapayalim derim ne dersin:) eminim sizin de harika olacak, hadi bakalim darisi basiniza istediginiz zaman anne-kiz :)

      Sil
  8. Kuzu bu kuzu ya..Söylediği küçük ama anlam yüklü cümlecikler tüylerimi diken diken etti.Hep beraber olun inşallah,hep mutlu olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) di mi, nerden buluyor nasil bir araya getiriyor valla inanmak zor! inşallah aminn canim cok tesekkurler :)

      Sil
  9. işte bizim durum da aynen böyle gelişti,korkutucu hikayelerden korktum durdum ama boşa çıktı.sarılıp,,uyuduk,öpüştük,koklaştık ve atlattık emmeyi bırakışımızı
    yakın ol Alya'ya annesi,korkmasın,yanlış anlamasın,birkaç gün hassas olabilirsiniz ara ara ikiniz de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aynen işte ne kadar güzel böyle anlaşarak atlatmak bu en önemli dönüm noktasını degil mi, bunları anlatmak lazim ki kabuslara kulagimizi kapayalim birazcik, daha pozitif bakalim duruma.. çok sevindim siizn için de böyle olmasına. evet haklisin hassasim, alyadan daha fazla olabilir hatta :)

      Sil
  10. Cok acıklı nazlı:(( kıyamam.. Gözüm doldu, canım kızım benim.. Cook güzel ve mutlu günlerin olsun inşallah.. Allah sizi birbirinizden ayırmadın.. Canlarımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn :) 1-2 haftadan sonra susu aci kalmiyor uzulmee :) darisi basiniza..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...