Çarşamba, Aralık 14, 2011

Büyüme Atağı

Arkadaşım Aybala, Alya'nın ilk arkadaşlarından Yiğit Alp için dedi ki:
"-Büyüme atağı geçiriyor, çok huzursuz."
"O de ne ola ki?" dedik. Sonra 7. ayda Alya'nın kilo alımı iyi olmasına karşın boyu hiç uzamayınca doktorumuz da benzer bir şeye değindi:
"-Merak etmeyin, bebekler 1 günde bile büyüyebilirler."

İngilizcede de Growth Spurts denilen Büyüme Atakları, bebeğin birden kısa bir sürede büyümesi, bunun için normalden fazla emmek istemesi, normalden fazla uyumak ya da huzursuzluk yüzünden uyanık kalmak istemesi. Anneler genelde tedirgin olabiliyormuş bu dönem süt mü azalıyor acaba bebek çok emmek istiyor diye. Ama bu ataklar 1-2 gün gibi çok kısa sürdüğü için süt mü azalıyo yoksa atak mı geçiriyor çocuk anlaşılıyormuş. Genelde 2,3 ve 6. haftalar ile 3, 6 ve 9. aylarda görünüyor bu ataklar.

Şimdi geriye dönük düşünüyorum da, Alya'nın kimi zaman "uyku günleri" oldu, normalde yarım satten fazla gündüz uykusu uyumayan bebek 1-2 saat uyudu. Bir de body'leri birden küçük geldi, bir sonraki aya ait giymeye başladı. pek sorgulamamıştım, bebek bu, günü gününe uymuyor işte diyip geçmiştim. Aslında herşeyin bir açıklaması var :)

2 yorum:

  1. bu atagı acaba dun yaşamış olabilir miyiz diye düşündüm bende?!?!?dün durmadan emmek istedi ve uyumada zorluk cektik..galiba sütüm olmayacak azalıo,dooymuyo galiba dedim korktum humanaya asıldım:))

    YanıtlaSil
  2. evet sanırım tam da bir atak geçirmişsiniz gibi görünüyor:) korkma 2-3 güne normal emme hızına/düzenine geçmiş olması lazım. hem senin sütün fazla fazla yeter yiğitçiğe :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...