Çarşamba, Eylül 12, 2012

Odaların ayrılması...

O kadar da kötü bir şey değilmiş. Tam 2 ay geçmiş üzerinden bu yazıda odaları ayırıyoruz diye planlayalı bendeniz yan-çizen-anne imzalı olarak ama olsun, geç olsun güç olmasın değil mi! Ama aslına bakarsanız böyle büyütecek bir şey de yokmuş. Ne anne ne de çocuk tarafından pek de yadırganmıyormuş. Herkes sabah 4'e! kadar mutlu mesut sere serpe kendi yatağında uyuyormuş, çıt çıkarırım da uyanır mı aman derdi yokmuş, ve fakat sabaha karşı 4'e vurdu mu saatler külkedisi ne yapıp ne ediyorsa anne-baba arasında alıyormuş soluğu yoksa balkabağından hallice bir şekerleniyormuş ki o saatte kimsenin gücü yokmuş bunu değiştirmeye, henüz ve hala. Ayrıca çocuğun odası her odaya girişte neden daha önce ayırmamışız ki dedirtecek derecede anneyi mutlu eden bir odaya dönüşmüş sebepsiz, bu da kulaklara küpe olmalıymış daha odalarını ayırmamış olanlara.

Odaların ayrımı ile tam da bu günlerde Alya'nın çok düzgün ve net bir şekilde istediği şeylere "benim" diye sahiplenmesi arasında bağ kurulabilir mi, bir tesadüf mü!? Kötü bir şey olduğundan değil amma velakin bugün sokakta gördüğü çocuğun-kendinden en az 5 yaş büyük-- elinden krakerini alarak "benimm" diyerek geri vermemek için diretmesi pek iyiye alamet değil sanırsam :)

İlham ve teşvik için biraz da cici bebek odalarından ve aksesuarlarından örneklemelere devam, fazlası ve adresler için pintereste buyrun:





13 yorum:

  1. :) Ohh sevindim. 4'e kadar da olsa evli evine köylü köyüne kardeşim :D
    Bence tam zamanı odasını "benim" diye kabul etmesi için. Pes etmek yok Nazlı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet Emre ben de baya iyi hissediyorum, böyle devam! :)

      Sil
  2. Demek 4 e kadar yatağında :))) çok tatlı ya.Ada kendi odasında ama ben onun odasına taşındım.Babasının da işine geldi gerçi:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) herkesin bir yöntemi var işte, hem büyüdükçe de değişiyor, daha hangi formatlara giricez bakalım :)

      Sil
  3. Hadi hayırlı olsun :)Bizimki bir ara sabaha karşı gelip yanımıza yatıyordu ama son zamanlarda anne sen buraya gelsenee diye emir buyuruyor benim de her tarafım tutuluyor :S bu arada şu keçeden yapılmış süsler çok hoşmuş ben de mi yapsam kuzunun odasına acaba :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa kolaylıklar dilerim, ama bu da gelip geicidir eminim, ya sabır :) ben de bayıldım, valla çok güzel olur :)

      Sil
  4. bende çok düşündüm bu konuyu ve hem kendi rahatım hem onun rahatı için şu ana kadar bizim odamızda yatırdım.Hatta oda bile yapmadım, sadece karyola aldım.Hem gece uyanıp başka odaya gitmek çok zor ki hala 2 kez uyanıyor, hemde onun kendini güvende hissetmesini istedim (bilmem ne kadar doğru, annelik içgüdüsü sadece).Oysa bende 6 ay gibi ayırırım diyordum :) şimdi ise tam içimize sinen bir oda hazırladık oğluşa ve bu gece odasında yatıracağız, bakalım nasıl olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynenn İlknur, ben de 6 ayda ayırırım diyordum ve hiç oda yapmamıştık aynen sadece karyola, sonra o uzadı uzadı bugüne kadar geldik! :) Bizim süreç iyi geçti, darısı başınıza! :)

      Sil
  5. büuümüş Alyacık.O 4 ü inşallah 8 e kadar uzar da ana kız kendi yataklarınızda rahatça uyursunuz.Bizim ki kendi yatağında ama odasında uyumuyor.Salonda bizim yatak odasının kapısının hemen dışında uyuyor 7 ye kadar.gece 2 kez uyanıp su istiyor.Darısı sizin başına.Odasına geçince hiç uyumuyor.çözemedik o sorunu birtürlü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) uyuduktan sonra nerede olduğunu nasıl anlıyor acaba da odasında uyumuyor çok ilginç :) inşallah diyelim :)

      Sil
  6. Nazlıcım sana süper komik bir şey söylemek istiyorum

    3. ayında odaların ayırmış olan ben Çıralıda tatil sonunda bebek kokusu ile uyumanın keyfine varıp son bir aydır beraber uyuyorum...

    Korkarım o da alıstı ya da alısmak uzere... Bir sure sonra yuksek ihtimal ile tekrar odasını isteyecek ama simdi ben anne bencilliği yapıp beraber uyuyorum... Az biraz vicdan azabı da yok değil ama uyurken de pek bir güzel oluyor. Yani bizim durumumuzda anne birlikte uyumak için ayak diriyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ahh ah anne olan anlar! :) zaten bence çocuktan çok anne alışıyor birlikte uyumaya! :) bence zaten eninde sonunda büyüyecekler ve zaten isteyemeycekler, o zaman kadar onların kokularını almaya, onlara da bol bol sevgi depolamaya devam bence :)

      Sil
  7. Merhaba, çok sevindim, hoşgeldiniz :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...