Pazartesi, Şubat 18, 2013

Amsterdam Notları



Çok soğuk, capcanlı, yanyana minik evleriyle çok sevimli, bisikletli çoğunluğu ile çok enerjik, karlar altında çok romantikti Amsterdam--çok soğuk demiş miydim! Normalde arabasına pek oturmayan Alya da sanırım soğuğun etkisiyle put gibi koyduğumuz yerde kalıyordu, öğle uykuları da hep arabasında gezinirken geldi geçti.

Çocuk ile gezide en kilit faktörlerden biri çok merkezi bir yerde kalmak bence. Bizimki hem Central Station yakınında hem de Dam square gibi Amsterdam'ın en merkezi yerindeydi, çok büyük faydasını gördük. Kaldığımız otelin hemen yanında da bir kilise vardı, sürekli çan sesleri eşlik ediyordu uykumuza bile, ilk sabah babası sordu: "-Bir müzik geliyor bir yerden, çok güzel değil mi?"

Alya'nın cevabı "-Aynı Ksilofon gibi!"

Ksilofon oyuncağıyla son günlerde sıkça oynadığından habersiz baba dumur.

Fresh mint tea(taze nane çayı) keşfettik soğuk Amsterdam sokak aralarındaki sıcacık kafelerinde. Fotoğraftan yanlış anlaşılmasın o taze nane yaprakları oyun için değil, Alya da onları bir öğün olarak yiyebileceğini keşfetti--kimin aklına gelirdi ki!?

Aynı derecede soğuk ama güneşli bir Amsterdam sabahı Alya "terrible twos" a bodoslama giriş yaptı. Otel odasında kahvaltıya inmek için hazırlanmaya çalışırken nereden geldiğini anlamadığımız ve hiç bir şekilde engel olamadığımız ağlama krizlerine tutuldu 2 sabah üstüste--Ama neden şimdi ama neden burda? Allahtan dışarı çıkar çıkmaz kesiliyordu, buna da şükür diyip devam ettik.

Dönüşte de bütün aile fertlerini tek tek elden geçiren bir mide bozukluluğu ile başetmek zorunda kaldık ki bu kadar güzel geziye böylesi bir bedel feda olsun napalım.

Herkese sağlıklı sıcacık haftalar!

36 yorum:

  1. Bu fotoğrafları bekliyordum merakla. Harika harika...Ben de istiyorum Amsterdama gitmeeek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selcencim ne harika fotoğraflar çekersin eminim gitsen, evden adımını atmadan da harikalar yaratabiliyorsun ama :) çok öperim

      Sil
  2. aaaaaaaa
    benmkiler gelmiş hoşlar gelmiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) hoşbulduuk tatlı aşk kelebeği :)

      Sil
  3. Hoşgeldiniz, giderken yazmamıştım ama hep aklımdaydı, çok soğuktur oralar. Üşüdü mü Alya?
    Keyifli geçmiş ağlama krizleri dışında. Ama çocukların çoğunda oluyor farklı ortamlarda sanırım bu krizler. Allahtan hasta olmadı.

    Biz bir sene soğuk havalarda gitmiştik ve 3.günü köln çocuk hastanesinde almıştım soluğu. Pek fenaydı. Gide gele artık mevsimleri tutturmayı başarıyoruz sanırım: )
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldik Ayşegülcüm, yaaa çok feciymiş hastanede geçirmek, evet çok şükür idare ettik, annem anlatır ben hep hasta olurmuşum tatillerde yarıda kesip dönerlermiş tatilden ya da beni götürmezlermiş :)

      üşüdük tabi çok ama karlar altında da görmek çok güzeldi, bir daha da cesaret eder miyiz bilmem :)

      Sil
  4. Pazartesi sabahı ilk işim blogunu açmak oldu veee beklenen resimler :))çok güzeller.Ellerine gözlerine sağlık:)

    Biz de Mayısta İngiltereye gideceğiz çok korkuyorum Mira ile nasıl olacak diye zira sanırım 2 yaş sendromuna erken girdik biz:(( zira herşeyi kendi yapmak istiyor, kıyafetlerini giydirmek 1 saat, saçını taramak için bile oyun yapmak zorundayım. Siz nasıl yaptınız Alya ile? Tüm gün dışarı da olunca nasıl hallettiniz yeme içme uyku ve en önemlisi cocukların önlenemez hareket isteğini merak ediyorum

    Sevgiler

    Özge

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgecimm çok tatlısın, bana enerji verdin pazartesi pazartesi :)

      Çok enteresan Özge, hareket isteği buradaki gibi değildi, sanırım biraz yabancıladı restoran cafelerde kucağımdan inmedi hiiiç Alya'lık bri hareket değil doğrusu.

      Öğle uykusu hatta bazen akşam uykusu arabasında geçti inanılmaz ama muthiş :) sen gezerken onu arabasında yürütüyorsun o da tıngır mıngır uyuyo, üstelik çok soğuktu ona rağmen, siz mayısta daha rahat olursun o anlamda hiç endişelenme, arabasını yanınıza almayı da unutma :)

      yemek konusu skıntı, biliyosun memeye bağımlı yaşıyoruz benim olunca, sadece meme emdi gibi bir şey, onun dışında cornflakes ve çok durmayınca kurabiye! :) bir de gitmeden kuru üzüm ve şam fıstığına bayıldığı için paket yapmıştım bol miktarda yanımıza onalrdan sürekli atıştırdı. Hem uçakta trende oyalamak için de harika oluyor, aklında olsun.

      Merak etme, hiiç de endişelenme harika geçecek eminim! İlk yurtdışı geziniz mi olacak?

      Sil
    2. Miralı ilk yurtdışı deneyimi olacak ve en çok yeme içme konususunda zorlanacağız gibi geliyor, bir de süre 10 gün olunca ve Edinburg gibi yerleri görme isteği bulununca nasıl olacak diye düşünmeden edemiyorum biliyorsun memeyi de kestik, acaba babycook işe yarar mı? artık az az ama sürekli birşey vereceğiz eline:))ama fıstık fikrii süpermiş Mira da bayılıyor

      Ucakta da butun elektronik cihazları çalıştıracağız sanırım, bir de uçakta bir abla bulduk mu tamamdır ;))

      Miranın uyuması, dinlenmesi hem de esyaların taşınması;) için puset cok önemli farkındayım.

      Aklına başka ayrıntlar gelip benimle paylaşırsan sevinirim.

      Sevgiler




      Sil
    3. Cook heyecanli Ozgecimm 10 gun dolu dolu geccek eminim, ucakta trende fln abla bulmak sart:)) yemek de dedigin gibi minik minik surekli oyalayacak seyler vericeksin eline artik, mayisa kadar emzirme hadisesini coktan kapamis olursunuz siz, iyi ki erken davranmissin bu durumda:) daha cook konusuruz zaten daha:) operim cok

      Sil
    4. Özgecim baby cook dedigin nedir? Isıtma aleti mi?

      Sil
  5. valla soğuk havaya rağmen hasta olmadan dönmenize sevindim :)benim korkulu kabusumdur seyahatte çocuğun hasta olması.Bu arada o terrible two yokmu ahh, insan çaresizlik ne demek öğreniyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım biraz gözü karalık var bende İlknurcum, gezi dedin mi yerimde duramıyorum soğuk filan dinlemeden gidiyorum işte :) aynenn, o ağlama krizinde ne yapacağını bilmiyorsun gerçekten ama geçer di mi geçer :)

      Sil
  6. Fotoğrafların her zamanki gibi harika,bayıldım:)Çok güzel bir yaa:((Neden burası böyle değil:(Şehrin her yeri tablo gibi gözüküyor.Alya çok tatlı çıkmış:)Biz de Bosna gezisi düşünüyoruz,soğuk diye tereddüt etmiştim,sizden cesaret geldi,süper yapmışsınız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Tubaanne, çok sevindim. Evet çok haklısın bence de tablo gibi, ama ışıkta karşıya geçmek için sıraya giren bir topluluktan daha azını da beklemiyor insan, çok etkileyici gerçekten.

      Evet evet tedbirinizi aldıktan sonra neden olmasın, hem ben bir sürü aile gördüm bizim gibi koymuşlar çocuğu pusete geziyorlardı, hadi bir cesaret :)

      Sil
  7. çok güzel fotoğraflar:)bizde gidecegiz yakında sabırsızlandım şimdi
    sevgiler
    omurinandi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :) değil mi insan yerinde duramıyor gezi fikri/planı düştü mü içine :)

      Sil
  8. hoşgeldiniz :) Fotolar harika
    Alya kuzusu ağlama krizlerine mi başladı aman inşallah devamı gelmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk Güzcümm, çok teşekkürler, evet ya sorma, 2 yaş sendromumuymuş neymiş valla bilmemezlikten gelmeye çalışıyoruz, hava değişikliğidir diyip geçmeye çalışıyoruz bakalım :)

      Sil
  9. harika fotograflar bayildim!
    bu fotograflardan sonra haftasonu gidip gezmeli yeniden. ve evet cok soguk cok cok soguk bitsin artik diye gun sayiyoruz bizde.

    Cok guzel gezmissiniz niceleri olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, karlı hali de başka güzelmiş ama :)

      Sil
  10. Süpper gözüküyorsunuz. eğlendiğinize çok sevindim.
    taze nane çayı basit birşeye benziyor. naneyi çok, çayı hiç sevmem ama bu güzele benziyor. var mı özel bir tarif?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar basit ki sıcak suya taze yıkanmış nane demetlerini koyuyorsun, şekerli istersen bir de bal koyuyorsun, tataaamm :) ben de sevmem normalde nane, hele Alya gibi yapraklarını yemekmiş hiç sevmem, ama çay deneyebilirsin gerçekten fena değil. :) öperim

      Sil
  11. fotoğraflar harika aklında olmasa da gidesi geliyor insanın valla, Alya da sorun çıkarmışa benzemiyor,keyifli bir tatil geçirmişsiniz, darısı isteyen herkesin başına gelsin, misliyle olsun hem de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, evet idare ettik :) çok güzel dilek bence de dileyen herkese cesaret ve fırsat gelsin, biz de güzel güzel hikayeler dinleyelim :)

      Sil
  12. çok güzel fotoğraflar, o kadar soğuğa rağmen fotoğraflar sıcak:) bu da sizin etkiniz sanırım
    terrible two'ya gelince biraz akıl biraz sabır ...:)
    en kötü gününüz terrible two olsun :) hoşgeldiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbulduuuk :) güneş de çok sımsıcaktı ama tabi biraz da senin sıcaklığınla herşey daha güzel de görünüyor insanın gözüne :)
      aminn :)

      Sil
  13. Fotoğraflar çok güzel, siz çok güzel, Alya çok güzel:)))

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. başında bir ziyaret yapmıştık amsterdama kızım da hep pusette gezdi hava soğuk ama biz daha soğuk ülkeden geldiğimiz için bize sıcak gelmişti orası. yeniden gideceğiz inşallah daha sonra

    not yukardaki sildiğim yorum yanlış olmuştu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soguk oldugu icin mi pusetlerinde oturuyolar dersin gece?? :) biz de istanbula donduguuzde kazakla dolastik bir sure sicak geldi:))

      Sil
    2. bence ondan değildir, yeni yer olduğu için gözleri çok meşgul olabilir. Bizim buralar da soğuk pusetinde pek durmaz hanım :)

      Sil
  16. hoşgeldiniz,aklım sizdeydi biliyor musun?ne pırıl pırıl bir ailesiniz siz ya maşallah size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimm :) artik haber alamasak merak ediyoruz gercekten di mi! Ben de oyle uzun sure yazmasan sen gozum ariyor valla:)

      Sil
  17. harikasınız valla süper ...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...