Salı, Mart 26, 2013

Rengarenk Sali



Parmak boyası kadar eğlenceli bir şey var mı! Yanlız bizimki gerçekten boyanın ellerini boyamak için olduğunu zannediyor o ayrı.

Giderek azalan bir boyutta da olsa "aman ellerini yere değme", "orası pis dokunma", "parktan/dışardan gelince hemen ellerini yıka" derken çocuğun elleri hiç böylesi "kir" görmemişti, şaşa kaldı, o da haklı :) 

Anne olmadan bilemediklerimden: kir/pis konusunda çocuğu rahat bırakırım sanıyordum, o kadar da özgür davranamıyorum, ama babamız benden de beter. Ağzına alarak nesneleri tanıdığı oral dönemin bitişini mutlulukla kutlamıştım, hiç bitmeyecek gibi gelmişti, ama şimdi de herşeye dokunmak istiyor Alya, öyle ki asansörün kapısının kenarındaki sümükümsü bir şeye bile! E ne yapmak lazım, benim içim kaldırmıyor :)

Siz nasıl baş ediyorsunuz, dokunmasına/tanımasına izin verip sonra koşa koşa banyoya mı götürüyorsu
nuz, yoksa görmezden mi geliyorsunuz?

17 yorum:

  1. 3.fotoğraftaki o bal yanağı ısırabilir miyim? :)
    hamile değilim henüz ama şimdiden düşünüyorum ben de.dokunarak,yaşayarak öğrensin öğrenmesine ama dediğiniz gibi her şeyi ellemek istiyorlar bu defada,o kısımda nasıl davranmak lazım hassas bir konu..yorumları ben de merakla bekliyorum bilinçlenmem için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) evet yanaklar dolu çıkmış :) aynen ben de öyle düşünürdüm, teoride! :) anne olunca işler değişebiliyor, ben de çok merak ediyorum yorumları bakalım :) sevgiler

      Sil
  2. "Çok tatlı Alya, maşallah", bu cümle her yorumumun başına gelecek bundan böyle haberin ola: ))

    Parmak boyasını denemedim evde, ama çok da takıntı yapmıyorum artık, yaptığım anlarda /geçmiş zaman olaki: )/ çok bunaltıyordum çocukları ve eğlenmiyorlardı. Dışarda da pis bişeye dokunduklarında ıslak mendil ile siliyorum ellerini.
    Bir ara sümüklü böcek topluyorduk bahçeden, hayatta dokunamam ben ama çocuklara bişey demiyordum: )

    Kirlenmek güzeldir: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegülcüm sen de çok tatlısınnn :)

      Herşeyde olduğu gibi tecrübe ile insan rahatlıyor sanki di mi, bir de sende 2 çocuk faktörü de var tabi, iyice rahatlamışsındır :)

      Sil
  3. Ev içinde her şartta rahatım ben. Boya önlüğümüz var,bir de örtümüz var üzerinde çalıştığımız.Sonrası özgürlük:)Bazen onlar bile olmuyo evin dışında da açık havada doğal bir ortamdaysak yine rahatım ama kapalı mekanlarda özellikle avmlerde falan acaip hassas oluyorum ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif avm'ler ya da asansörler benim için de zor oluyor, elimde ıslak mendil dolasiyorum :) Benim için de üstü başı batmış çok dert değil, ama boya önlüğü iyi fikirmiş

      Sil
  4. Ben de kirlenmek güzeldir diyenlerdenim Nazlı'cım:)) herşeye dokunmasına izin veriyorum kedi köpek böcek ama dokunduğu şeylerin onun sağlığını etkileyeceğni düşünüyorsam dokunduktan hemen sonra ellerini yıkıyor ya da duruma göre siliyoruz

    yemek yerken, boya yaparken, cocuk parkında oynarken veya çimlerde yuvarlanırken üstü kirlenecek diye hiç korkmuyorum

    Ama derdim hijyen olmasa da bazı alışkanlıkların kazanılması gerektiğini düşünüyorum ama dışarıdan gelince, her tuvaletten sonra ellerin yıkanması gibi...

    Sevgiler

    Özge




    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mantıklı Özgecim, alışkanlık kazanmak anlamında da hijyen anlamında da. Ben de kirlenecek diye hele de üst baş diye hiç dertlenmiyorum ama buna da dokunulmaz ki dediğim şeyler oluyor, cocukların hayal dünyaları sonsuz :)) öperim

      Sil
  5. çocuk sahibi olmamakla birlikte sizi ve Alya ile ilgili paylaştıklarınızı büyük bir zevkle takip ediyorum. her biri kenara bir not iliştiriliyor. Bir anne olsam sanırım ben de en çok oral dönemin geçmesini sabırsızlıkla beklerdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok sevindim :) ahh hem de nasıl biliyo musunuz o dönem hiiç geçmeyecek sandım ben, ne varsa ağza, neyse ki geçiyo:))

      Sil
  6. yaa bi yerden sonra ipin ucu kaçıyor maalesef, çünkü elinde mendil sürekli peşinde gezmen gerekiyor :) bu seferde çocuk bunalıyor.Bende oyun oynarken karışmıyorum, yemek öncesi mutlaka yıkıyorum ellerini güzelce, yada sağlığına zararlı diye düşünüyorsam hemen yıkıyorum.Birde dışardan eve gelince güzelce güzelce dezenfekte ediyorum kendisini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknurcum artık bir zaman sonra bilinçlenmiyor mu?? :) ya da kaç yaşında bilinçleniyor acaba peşinde mendil dolaşmaktan vazgeçebiliyoruz ne dersin:)

      Sil
  7. Oyy kuzumm.negzel boya yaparmış.

    Ooo ben doğuştan koyverdim gitti.
    Bokunu mu yemiş, sümüğünü mü yemiş,
    sokaklarda yerlere mi yatmış,
    kedilere, böceklere mi dokunmuş hiiiç umrumda değil vallahi.
    yıkarız, sileriz geçer. toz toprak iyidir. bağışıklığı güçlenir :)

    Bu sizin ilk parmak boyanız mı? Ben bize daha erken midir diye merak ettim.
    Geçenlerde deneyecektim vazgeçtim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OO seninki çok iyiymiş, doğuştan koyvermek, artık bağışıklı kazanmıştır rahatsın sen:)) zaten heralde sorun bebekliğinden beri sürekli steril yetiştirmek, bir zaman sonra artık nasıl koyvereceğini bilemiyorsun..

      Evet canım ilk boyamız çok heyecanlı :)) valla sen hazırsan aliş de hazır olabilir, ağzına alma dönemi bittiyse tabi, o zaman boyaları yeme olasılığı yüksek :))

      Sil
  8. Ben epeyce koyver gitsin havasına girdim galiba Nazlıcım! Çünkü bir-iki kere sulu yemeğe, ya da ne bileyim sümüklü böceğe falan dokununca "ayyy dur" falan diye tepki verince, hemen silince baktım ki, bu defa her eli kirlendiğinde hemen silmek istiyor, birşeylere pek dokunmuyor, mümkün olduğunca vazgeçtim. Bizden ve dediklerimizden çok etkileniyorken, gereksiz titizliğe yönlendirmekten korktum. Hijyen çok önemli ama sınır neresi ben de bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
  9. önceliklen o tokayla toplanmış saçlara bayıldığımı söylemek istiyorum. bizim henüz toplanacak kadar uzun ve gür değil :)
    konuya geçiyorum, her park,bahçe dönüşü muhakkakkk yıkıyorum ellerini. yıkamazsam çok acaip hissediyorum çünkü.
    gecenlerde sağlık ocağı ebesi. çatal/kaşık ver eline döksün,saçsın kirletsin dedi :) O'na da güldüm böylee.. yaz gelsinde balkonda yaparım o dediklerini..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...