Pazar, Nisan 14, 2013

Bebek yatağı




cuma gecesi. alya'yı anneneyle dedeye bırakarak nadir başbaşa gecelerimizden birini yaşadık evrenle. nasıl özlemişim. nasıl iyi geldi. bence bu da ihmal edilmemesi gerekenlerden, ara ara. neyse, bahsedeceğim şey bu değil.

alya uyumuştu biz döndüğümüzde, onu alarak eve geldik, yatağına yatırdık, ses yok, bundan güzel geçemez herhalde onsuz geçirdiğimiz bir gece diye düşünerek banyoya girdim. saçlarımı kurutmak üzereyim, alya uyandı. evren gelip ilgilenir o arada ben saçımı kuruturum diye düşünürken birden kapının yanından gelmeye başladı ses. bu kadar çabuk olamaz diye kapıyı bir açtım: alya! dikilmiş, anne diye ağlıyor, evren yok. ama nasıl olur. evren'e sordum, haberi yok. ben dehşet içinde. olabilir mi? yatağından çıkmak için çok girişimi oluyordu ama hem daha hiç çıkamamıştı, hem de uyku sersemi nasıl olabilir. bu gizemi çözmek için ertesi gün denemeler yaptık yatağında.

"inanamıyorum alya" dedim, gerçekten de atladı yatağın içine. sonra alya da tekrar etti:

"ben de inanamıyorum anne" :) diyerek defalarca girdi çıktı yatağına, keyifle. yandık.

eyvah şimdi ne yapacağız bilemiyorum. hala çok dönüyor uykusunda çok hareketli, bebek yatağından büyük yatağına geçmek için de erken, ama uyku sersemi böyle yataktan da atlamaya kalkarsa da tehlikeli. 3 yaş civarı deniyor çocuk yatağına geçirmek için ideal zaman olarak.
ne yapmalı, var mı bir bilen?

12 yorum:

  1. Hemen yetistim :) http://www.joker.com.tr/urun/safety-first-portatif-yatak-kenar-guvenligi-106-cm/12375

    Daha deniz dogmamisti, biri bunu alirken jokerde gormustum. Aklima kazimisim :)) is gorebilir gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hymm evet Gül mantıklı olabilir, şuanki kenarı çıkartıp.. acaba ne kadar sağlam, bir gidip inceleyeyim ben:) öperim çok

      Sil
  2. yer yatağı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle mi diyorsunuz, ama baya büyük bir yatak yapmak lazım, illa ki ondan da atacak kendini dışarı :)

      Sil
  3. bizim yatağın korkuluğunu çıkaralı çok zaman oluyor Nazlı,tamamen kaldırdık.istediği gibi girip çıkıyor yatağına,uyanınca ağlamadan yanıma geliyor rahatça.Bu tehlikeli hareketlere başlamıştı Özgün ve uyanınca hep ağlıyordu,biz de çıkardık ve rahat ettik.
    düşmemesi için de yatağın yanına minderlerle destek yapıyoruz,yatağa takılıp çıkarılabilen küçük destek korkuluklardan almadık daha ama onlar da çözüm için yeterli bence.ikea'da var, ebebek te de var o küçük korkuluklardan,onlardan alacağız biz en kısa zamanda.
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa öyle mi çok oldu ha çıkaralı, alya da hep aglayarak uyanıyor ever, peki düşmüyor mu hiç? ya da yumuşak düşüş yapıyo yastığın üzerine, uyumaya devam mı ediyor nasıl oluyor?

      Sil
    2. puflarla ve minderlerle düşmeyeceği şekilde destekliyoruz ama artık yetersiz kalıyor o bahsettiğim portatif korkuluklardan almak lazım.küçük bir destek oluyor yatağın kenarına onlar daha sağlam
      çok zaman oldu çıkaralı evet :) yüksek yatak korkuluğundan düşmesi an meselesiydi ve sevmiyordu o hapis olma durumunu

      Sil
  4. Biz de bir yıl önce aynı sorunu yaşamıştık ben çözümü oyun parkı denen beşik tarzında buldum. İçini güzel döşedim fermuarını da açık bırakıyorum, bir sorun çıkmıyor. Bu sene artık kızım da yatağa geçiş yapacak inş.

    Opuyorum canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evte aslında Ayşegülcüm o da çok mantıklı, var hatta yandan fermuarı açılan dediğin gibi bir park yatağımız, belki kısa vadede bu çözüm olabilir.

      ben de öptüm çok:)

      Sil
  5. kotu ihtimalleere firsat vermektense dedik ve korumaligi cikardik bizde Nazlicim, cok oldu
    koltuk mindeleriyle guvenligi sagliyorum tek sıkıntı her sabah o minderleri toplamak!

    YanıtlaSil
  6. korumalıgı cıkartıp yere mınder vs koysan ve alıssa cunku yasıda gelmıs kuzucukun ogrenır merak etme..ne alırsan al hepsınden cıkabılrı artık..kendını hapsedılmıs hıssetmesın

    YanıtlaSil
  7. Asya da yaklaşık 8 aydır büyük yatağında yatıyor.Park yatağına koyduğumuzda ağlıyor,uyumak istemiyordu.Uyurken koyarsak da uyandığında ağlıyordu.Allahtan Asya hiç dönmüyor,düşmedi daha.Tüm yatak boyunca dönüyor ama hiç aşağı düşmüyor nasıl beceriyor anlamıyorum.Alışıyorlar galiba bu duruma.Üstünü açma sorununu çözemedik biz de birtürlü yorgan veya örtü hiç birşey örttürmüyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...