Çarşamba, Temmuz 24, 2013

Airbnb ile Kopenhag














Bu Airbnb konseptini duydunuz mu bilmiyorum ama duymadıysanız bir an once tanışmalısınız, Kopenhag yolculuğumuzun en can alıcı, en güzel ayrıntılarından biri oldu Airbnb sayesinde kaldığımız bu sıcacık tam 2 yaşa göre döşenmiş iskandinav evi.

Nedir Airbnb? Insanlar kendi yaşadıkları evlerini kiralıyorlar, site aracılığıyla siz de isteklerinize, yerine, büyüklüğüne ve tabi uygunluğuna göre bir ev seçip önce zamanlama konusunda sahibiyle anlaşarak evi kiralıyorsunuz, site bir komisyon ve evin temizlik ücretini koyuyor üzerine. Otelde kalmak yerine yaşayan bir evde kalıyorsunuz. Bizim durumumuzda olduğu gibi çocuk kriterini de seçeneklere katarsanız böyle hazır oyuncak dolu ve sımsıcacık evde kalabiliyorsunuz, çocuklu bir aile için otel ile kıyas bile götürmez! Tatile gittiğiniz yere adaptasyonunuzu da artıyor ayrıca, evinizde hissediyorsunuz kendinizi 1-2 güne. Bir de Danimarka gibi aşırı pahalı bir ülke olunca evde yemek yeme/yapma opsiyonu da yanınıza kar kalıyor. Duruma en hızlı adapte olan Alya oldu her zamanki gibi, sürekli

"eve gidelim eve gidelim, Vilya'nın evine gidelim" diyordu,

uyanır uyanmaz da hemen salondaki oyuncaklara koşuyordu. Şimdi bile hala Alya Vilya'nın(Viya okunuyor) evini ve oyuncaklarını soruyor. Bir de puzzle'ları ne kadar sevdiğini keşfettik birlikte.

Bir nevi kiraladığınız evdeki insanların hayatlarını yaşıyorsunuz aslında,  duvarlarında asılı evlilik resimlerinden ailelerine ve yaşlı ananelerine kadar hayatlarının bir kısmına hakim oluyorsunuz doğal olarak ve insan merak ediyor nasıl insanlar diye. Şansa spor yazarı baba, spor spikeri anne ve dünya tatlısı 2 yaşındaki çocukları Vilya ile tanışma fırsatımız da oldu, çok sevdik onları da evlerini de.

Tabi bu düzen tamamiyle güvene dayanıyor, elbiselerini, dolaplarını eşyalarını olduğu gibi bırakıp gidiyor bu insanlar, ben yapabilir miyim emin değilim :) ama bir sonraki yolculuğumda da önce bu opsiyonu değerlendireceğimden eminim.


https://www.airbnb.com

13 yorum:

  1. allahım bayıldım.. her ayrıntı ayrı güzel..nasıl özgür nasıl renkli.. teşekkür ederim resimler için.. içim açıldı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de teşekkür ederim bu güzel yorum için sevgi:)
      kucak dolusu sevgiler :)

      Sil
  2. NAzlı ben de hep düşünmüşümdür yapabilir miyim diye, ama bir yerde okumuştum, Türklere güveniyorlarsa siz de kesinlikle güvenmelisiniz diye: )

    Çok güzel kareler çekmişsin yine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın valla ne diyeyim :)
      Çok teşekkür ederim, seninle geçireceğimiz seans için çalışıyorum bak :)

      Sil
  3. Nazlıcım ba-yıl-dım.. Hem fotoğraflara bakmak hem de airbnb'yi senin referansınla okumak çoook iyi geldi. Alya & Vilya da pek güzel uymuşlar ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana da senin bu tatlı pozitif yorumunu okumak çok iyi geldi biliyor musun :) haha farketmemişim desem vilya ve alya uyumunu!!

      nereye gidiliyor bakalim? :)

      Sil
  4. Ayyy nasıl güzel bir ev öylee, her detay düşünülmüş gerçekten..çok cici bir yer..
    Böyle ev kiraladıklarını daha öncede okumuştum, güzel bir uygulama,ben yapabilirmiyim böyle bir şeyy, hııımmm, pek sanmıyorum...
    Tam sizlik bir evmiş, Alyanın uyum sağladığı çok açık :) Çok sevimli minik hanım :) sevgiler size..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya degil mi, ozellikle bir cocuk icin harikaydı :) valla zor, ev bir insanın en ozeli, ya herhalde kiralacagini bilerek dosersin ya da nasil olur bilmiyorum ben de:)

      Sil
  5. Harika:))) an'lar, kareler yine:))))
    Biz de ev kiralamadan yanayız yurt dışına gidince,ev sıcaklığı başka özellikle çocuklara ve yemek yapmayı seven hanım/beylere ...:))))( tabii böyle bey varsa)
    Ben de yapabilir miyim açıkçası bilmiyorum, o yüzden evimizin yanındaki konaklamamızı bir an önce bitirelim diyorum...
    adres kayıt edildi...teşekkürler , sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. harikaymış,gözümü fotograflardan ve evden alamadım nazlı!!muthiş bir fikir..gerci ben de evimi bırakır mıyım bilemedim?!ama olaya bayıldım diyebilirm..

    YanıtlaSil
  7. Çok acayip bir deneyim. Çocukluğumdan beri akşamları perdesi açık evlerin önünden geçerken dayanamam ve içeriye bakarım. Bir tür hastalık belki benimkisi. O an o birkaç saniye içinde, evde gördüğüm birkaç ayrıntıdan, evin dekore ediliş biçiminden orada yaşayan insanlar hakkında çıkarımlar yapmaya çalışır, kafamdan hikaye uyduruveririm. :)
    Airbnb tam da bunun gibi bir şey. Dışarıdan görülen o evlerin içine girmek gibi. İlginçmiş.

    YanıtlaSil
  8. ay ınanmıyorum ne sahane bısısmıs bu ya cok begendım cok...bız yapamayız bunu ancakkk yaanların hayata-larını yasamak ne sahane...cok sevdım alyanın o elbısesıyle cıplak ayaklarını ...ınan bu posta doner doner bakarım ben

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...