Salı, Temmuz 02, 2013

yayınımıza bir süre ara vermiştik..


..çünkü biliyorsunuz, direniyorduk, hayatımızda hiç görmediğimiz kadar heyecanlı bir filmin içine girmiştik sanki, tam 1 aydır meydana gelen mucizeleri başka türlü nasıl açıklamalı?

bir sabah köprüyü yürüyerek geçti onbinler!! gezi parkında çadır kurdu binlercesi, pankartlar tencere tavalarla sokağa döküldü halk istanbul'da, ankara'da, konyada, berlin'de,  gündüz iş adamı iş kadını, gece gaz maskesi ellerinde birer clark kent oldular, twitterdaki "orantısız" zeka dilden dile aktarıldı, iş toplantılarında yankılandı kahkahalar, durdu sonra adamlar ve kadınlar, sadece durdular ve dünya da durdu bir süreliğine... rengarenk boyandı son olarak taksim dün, hiç olmadığı kadar...

gaz festivalini geçtim ama ölümler, yaralılar, göz altılar olmasa bir masaldayız sanabilirdim. değiliz maalesef. herşey gerçek. herşey değişim, özgürlük ve eşitlik için, herşey daha yaşanabilir bir türkiye için.

hayat devam etmeye başladı buarada tabi, alya öyle dedi, bunu yaptı diye basit şeylere şaşırıp sevinebilmeye başladık yine ve yeniden.. böyle hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam eden insanlara kızıyordum bir de. ama 1 ay sonunda şimdi anladım ki gezi olmazsa abbasağa olur diyen değişim ruhu öyle anlık haftalık göstermelik gaza gelmişlik değil, yarın değil, haftaya değil ama seneler sonra adım adım türkiye değişecek, gözlerimiz yaşlı ama her gün bir gün daha yakın olacağız güzel ve özgür günlere..

8 yorum:

  1. Haklısın Nazlı'cım, ben de bir şeyler yazabilmek için kıvranıyorum günlerdir. Senin de yazdığını görmek iyi geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstemcimm ben de nasıl kıvranıyordum anlatamam, bir yazıp iki siliyordum, yazmak iyi geldi, rutinlere geri dönmek ama bu sefer daha başka hislerle.. yazını heyecanla bekliyorum :)

      Sil
  2. Evet Nazlı, hayatımıza devam ediyoruz ama aklımızda hep gezi direnişi var..
    O yüzden bu kadar güzel ve anlamlı bence..
    Her şey daha özgür daha saygılı daha yaşanılır, dayatmalardan uzak güzel bir "insanlık" için..
    Çok güzel yazmışsın ellerine sağlık..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle Özlemcim, hepimiz daha umutluyuz artık, herşey çocuklarımız için biraz da.. Çok öperim

      Sil
  3. Yazına özellikle de ilk paragraflara bayıldım Nazlıcım..(Gelin kayınvalie toprağından derler bizim oralarda diyerek güçlü kalemine gönderme yapayım hemen:))
    Aşırı uçlarda(!) umut,umutsuzluk,öfke ve mutluluk yaşadık.Ve çok değiştik..Çok tuhaf ama normal şartlarda aynı şeye farklı tepki verecek bir sürü farklı insan aynı şeyleri aynı şiddette hissettik..Neden yazamadığını, neden elinin buraya gelemediğini de öyle içten anlıyorum işte..Ve hoşgeldin diyorum..Hepimiz hoşgeldik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler:)) sıraladım ki unutmayalım unutturmayalım bu mucizeleri, aynen aynı karmakarışık duyguları yaşadık hepbirlikte, gücümüz de böyle doğdu zaten değil mi. hepimiz hoşbulduk aynı şekilde :)

      Sil
  4. cok haklsıın canım ara vermıstık devam edıyoruz dıye bırakmadık dırenmeyı...oyle guzel anlatmısın kı bayıldım..sevgıler..sıksık gorusmek uzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi yasemin aynen öyle, bu bir iki gunluk bir direnis degil, daha cook uzun surecek bence, zaten degisim dedigin seneler almıyor mu!

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...