Salı, Eylül 18, 2012

Ada vapuru yandan çarklı





Ada diyince... püfür püfür bir vapur gezintisi, Ada'ya varınca dosdoğru kiralanan bisiklet ile kısa/uzun yoldan Ada turu, en tepedeki Aya Yorgi'ye çıkıp buzz gibi bira ve patetes ile soluklanma, hava serinlerken geri dönüş yolu, günün yogunluğunu dondurma ile geçiştirme ve dönüş yolunda gün batımının keyfi gelir akla.

Evet aynen bu şekildeydi bundan(Alya'dan) önceki seferler. Ama şimdi Alya'dan sonra, ekip ablam, onun 8 yaşındaki kızı, Alya, bendeniz, bir bisiklet ve bir bebek arabasından oluşunca çoğunlukla merkezde kalarak, yemeğimizi en merkezdeki balıkçıda yiyip en fazla 1-2 sokak uzaklaşarak geçti. Yürüdüğümüz sokaklar ise sürekli bir deja-vu havasında geçti, tekrar tekrar aynı güzel ve insanın içini açan sokaklardan geçerekten en fazla 1-2 sokak uzaklaşarak döndük yine merkeze. Ve tabi vapur beklenirken ayağa bağlanıp çevrilen top(sahi adı neydi, bilen var mı?) aktivitesi ile gün solandırıldı, vapurda herkes bir kenara kendini attı yorgunluktan, gün batımı görecek halimiz pek kalmamıştı.

Daha önce düşünmemiştim Ada'nin özgürce yürümek isteyen bir bebek ve özgürce bisiklete binmek isteyen bir 8 yaş için bu kadar uygun olduğunu; araba yok, sadece bisikletlilerden ve at arabalarından sakınmanız gerekiyor onlar da çok sık geçmiyor zaten. Mevsim kışa dönmeden heryerin olduğu gibi Ada'nın da en güzel zamanı gezmek için, özellikle çocukları çayıra salamıyorsanız Ada'ya salabilirsiniz :)

Sizin çocuklarla gitmek için önerdiğiniz, sere serpe favori gezi mekanları nerelerdir duymak ve denemek çok isterim?

4 yorum:

  1. Canımm fotograflar herzaman ki gibi superler..Ada nın kalabalık havasını pek sevmem ama bebekli olunca baska gozuktu gozume:))biz de gecenlerde idealtepe sahilde , kebap yemege Şenol Kolcuogluna gittik:)Adanalı damarımız tuttu:))orda cocuklar için cok guzel bir oyun salonuda yapmıslar..baslarından da onlara gozkulak oluyorlar..sen de yemegini rahat yiyorsun cocugunda oynuyo..tabi biz yiğitle beraber indik oynamaya:))cok begendik ve kiyif aldık..tavsiye ederimm:))hem guzel bir kebap yersiniz hem de oyununuzu oynarsınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimm harika not ettim dedigin yeri harikasin, operim cok

      Sil
  2. Alya da fotğraflar da çok güzel..hele Alyanın yolda yürüdüğü uzaktan çekilmiş fotoğraflara bayıldım..her an esinlenebilirim:))çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler, cok sevinirim azicik etkim olursa:) sizin fotograflar da cok guzel, takipteyim projeyi :) sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...