Çarşamba, Eylül 05, 2012

Okan'ın Yeri / Okan's Place

Okan'ın yeri Çeşme'de bir plaj. Yeryüzündeki cennet / Heaven on Earth diyorlar kendilerine, bence hakediyorlar, gerçekten de Çeşme diyince benim aklıma ilk gelen yerlerden biriydi zaten ama şimdi bir de Alya'nın kumlarla ve denizle barışmasını sağlayan yer olarak sonusuza kadar yer etti gönlümde.

 Burada bahsetmiştim, Alya Koh Samui adasındaki ilk deniz tecrübesinde epey bir zorlanmıştık, uzun süre dinmeyen çığlıkları olmuştu, ve kuma ayaklarını değdirmeye çalıştığımızda ayaklarını içine çekiyordu. Sonsuzluk hissi demişti doktorumuz çocukları ürkütebiliyor. 

Ama işte bu sahilde, biraz da temkinlice usul usul yumuşacık harika kumların üzerinde top saklama, ayakları saklama, ellere kum alıp ayakların üzerine dökmece gibi babasının yaratıcı oyunları sayesinde önce kumlara sonra da Çeşme'deki muhtemelen en soğuk denize alıştı. Yanlız yerini bulmak biraz zor, minik bir tabelaları var Okan's place yazan Altınkum yolu üzerinde, Kite surf yapılan dalgalı sahile gelmeden önce, o tabelayı kaçırmamak gerek. Bir yandan da fazla keşfedilmediği için seviyorum o tabelanın minik oluşunu.

Ve o müthiş sahilde gün batımı:


Çocuklu/bebekli aileler için Ilıca'daki halk plajı bir de çok güzel kumludur, ancak orası her daim rüzgarlı ve denizi de dalgalıdır. Okan'ın yeri için adam başı 20TL veriyorsunuz girişte, ancak kesinlikle değiyor bana sorarsanız verdiğiniz paraya.

7 yorum:

  1. Çok güzel fotoğraflar Nazlıııııııı...
    En güzeliniz Alya.
    Çeşme çok güzel. Biz Alaçatı'daydık bu yaz. Temiz, güzel bir plajdı. Birşey babanın yeriydi ama babanın adını unuttum şuan :) Sakin, keşfedilmemiş yerler herzaman ilk tercihim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Emrecimm :) Alaçatı da çok güzel bir yer, biraz kalabalık sadece. Kesinlikle keşfedilmemiş yerler benim de tercihim!

      Sil
  2. O tosbik ayaklara dökülen kum nasıl incecik, nasıl güzel çıkmış öyle.
    Ne güzel bir kumsal, denizdir o...
    Keşke hayat hep tatil tadında olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güz aynen öyle harika bir kumdu işte! Boşver hayat hep tatil olsa ondan da sıkılırdık, ama çok olsun tatil :) sevgiler

      Sil
  3. Son üç dört kareye bayıldım. Maşallah çok tatlı.
    Biraz büyüsün alamayacaksınız sudan: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün batımı değil mi, ben de çok keyif aldım :) Yaa annemahsustan sorma, ilk girişinde ağlayarak çıkmak istedi, ikincisinde ağlayarak çıkmak istemedi, valla üçüncü seferi merak ediyorum :)

      Sil
  4. Çok hoş bir yermiş! Fotoğraflar için elinize sağlık. Bu yaz Çeşmeye gitmemize sebep olabilirsiniz.
    www.amsterdamda.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...