Perşembe, Eylül 06, 2012

patPat ile kıymet bilmeye dair

Daha büyük yaşlarda çocukları olan hemen her ebeveynden duyduğum şimdiye kadar aynı şey:
"Aman kıymetini bilin bebekliğin, en güzel zamanları, çabuk büyüyorlar!"
Zamanın ne kadar hızlı geçtiğinin farkındayım ama kıymet bilicem diye bazen elimden makinayı bırakmadığım oluyor, aman büyüyecek bu anını da dondurayım, bu sözcüklerini de videoya çekeyim, oraya da gidelim, bunu da yapalım...

Üniversite son sınıfta aynı şeyi yaşamıştım, benden 1 sene önce mezun olan arkadaşım çok içten ve derinden "Nazlı kıymetini bil son senenin, mezun olduktan sonra bambaşka bir dünya bekliyor seni!" demişti de hala içimde hissederim. Ben de o son senenin değerini bilicem diye çimenlerde oturdum hiç oturmadığım kadar, dans dersi vermeyi bıraktım asistan olup da okula dair daha fazla şey yapayım diye hocanın/derslerin peşinde koşturdum öyle derslere pek de meraklı değildim o ana kadar, bir asistan odam bile oldu havalara girdim! Tüm uğraşlarıma! rağmen mezun olduktan sonra yine de sürekli "ben üniversitedeyken..." diye başlar buldum cümlelerimi.

Velhasıl yine aynısı olacak biliyorum, sonuna kadar kıymet bilicem, her an her saniye içime çekicem bebeğimin kokusunu, her bir ifadesini donduracağım kare kare ama yine de zaman hızlı akacak ve yine de bugunlere özlem duyacağım... Neyse ki şimdi, şimdi o hala bir bebek ve hala çoook zamanım var onu kucağıma alıp sarıp sarmalamak için!  
Sizin var mı gizli bir kıymet bilme formulünüz, hani zamanı durdurmayı falan keşfettiyseniz benimle de paylaşır msnz :)
Çok heyecanlıyım, fotoğraflar yeni objektifim 50mm f/1.8 ile ilk denemelerim! DSLR makinalarda diyafram genelde f/4 ya da f/4.5 oluyor, f/1.8 olunca fiyat birden artıyor inanılmaz derecede, şimdilerde pek kıymetlim bu objektif :)
Alya'nın her yere taşıdığı "patpat" lar ise babannesinin buluşu, bayılıyor ve babannesi ile özdeşleşmiş durumda, hiçbir yerde değil ama babanneye gidince patpat diye tutturuyor, ocakta babannesi kavururken mısırların başında bekliyor, sonra da heryere taşıyor.

18 yorum:

  1. maşallah maşallah maşallah

    YanıtlaSil
  2. Ayaklarını gıdıklarsak zaman donar mı acaba:)) Büyüsün, büyüsün her anı tatlı olur onun eminim, maşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Parmaklarını birleştirince zamanı donduran bir küçk kız vardı seneler önce yabancı bir dizide, ben çok denemiştim ama yapamadım :)

      Sil
  3. her an'ın kıymetliliğinden yanayım. yaşarken an
    'ın kıymetini bilsekte geçmişi heeep özleyeceğiz ... geçmişe ulaşmanın imkansızlığının cazibesi olsa gerek... geçmişin bütün güzel an'larını karelerken zamanı durdurmayı iyi başaranlardansın nazlı ;) objektifin süper; an'ın tazeliğini çok iyi koruyacak bir objektif... pat patın kokusu alyanın minik burnuna değmiş bir kere hayatında hep koca bir kase pat patı olacak gibi gözüküyor:) öpüyorum alyanın pat pat kokusu yerleşen minik burnunu ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler mathkece, bizim bu kadar fotoğrafımız yoktu, bakalım onların hayatlarnı nasıl değştirecek bu sonsuz kareler :) öperim ben de.

      Sil
  4. ben o ayakları yeriiimmm...

    zaman çok hızlı geciyor Nazlıcım
    bende ilk doğduğundaki bebek kokusunu anımsıyorum bazen.
    hatta demiştim o zaman "bu kokuyu kavanoza koyup saklamazmıyım?" :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koku ile ilgili bir film seyretmiştim, onu anımsattı sözlerin, adam bakire bedeninden ve saçlarından koku elde edip şişeliyordu. Sanırım beynimizdeki en özel köşelere hapsettik bile biz o kokuyu :)

      Sil
  5. Maşallah ne kadar tatlı bu şirine :) Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  6. bir yolunu bulursan bu anları saklamanın,zamanı durdurmanın bizde anlat.:)uçup gidiyor zaman çok çabuk büyüyorlar .
    senin bu tombiş çok tatlı annesi.ne de çok severmiş patpatları.büyük dikkatle yiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlaştık, deli gibi fotoğraflamaktan başka bir yol bulursam mutlaka paylaşırım :) aynen çok ciddi şekilde yiyor patpatları :) sevgiler

      Sil
  7. bütün annelerin dileği bu galiba.. bebeklik zamanlarına dondurmak.. ama sonrası da güzel.. yürümeleri, konuşmaları, tek başına oyunlar oynamaları, okula gitmeleri, mezuniyetleri, aşık olmaları.. hepsi hepsinin ayrı bir tadı olacaktır eminim.. ben biz bütün bu anları kalbimizde donduracağız.. yeri geldiğinde film şeriti gibi geçecekler gözümüzün önünden..
    hep güzel anılar biriktirmek dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle sanırım, ama haklısınız büyüdükçe her bir ilki çok heyecanlı olacaktır, bir yandan dondurmak istiyorum diğer yandan sabırsızlanıyorum gelecek için de:) sevgiler

      Sil
  8. ben artık fotoğraf çılgınlığını da bıraktım, doya doya deli gibi seyrediyorum, kokluyorum, kucaklıyorum, beynime kazıma çalışıyorum Nazlı..Bir taraftan zamanın çabucak geçmesinden korkuyorken, bir taraftan da biliyorum ki ben kızımı büyüdükçe daha çok seviyorum. Bir annenin böyle söylemesi ne kadar doğru bilmiyorum ama böyle..O yüzden zaman geçtikçe daha da güzel günler gelecek. Biliyorum.

    Öpüyorum o bembeyaz elbiseli, minnak ayaklı Alya'yı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Tuba zaten iletişim arttıkça daha da bağlanıyor insan her bir kelimesine, her bir hareketine bakışına, o yüzden de dondurmak istiyorsun ya :)

      Kocaman sevgiler

      Sil
  9. Gördüğüm en güzel bebeklerden birisin Alyacık :) Allahım seni önce anne-babana sonra tüm sevdiklerine bağışlasın. Nazarlardan saklasın. Upuzun ve mutlu bir yaşamın olur diliyorum. Bu arada bebek aşkımı feci depreştiriyorsun :D Annesi bunu seve seve yapacağını biliyorum benim için o sıkıştırılası yanaklardan bir öper misin :)
    Kübra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Kübra, tüm güzel dileklerin için, tabi ki hemen milyon öpücüğümden birini senin için kondururum. Sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...