Salı, Şubat 26, 2013

Tatil Tüyoları


Çocukla tatilde bizde işe yarayan bir kaç noktayı paylaşmak istedim naçizane, soran bir kaç arkadaşıma toplu olarak yazmış olayım böylece:


Puset olmazsa olmaz. Öğle uykusu hatta bazen akşam uykusu arabasında geçti inanılmaz ama muthiş :) Soğuktan mıdır nedir koyduğumuz anda arabaya gıkı çıkmıyordu Alya'nın, bir süre sonra da uyuyakalıyordu zaten, ki normalde pek sevmiyor arabasında oturmayı.

Yolluk hayat kurtarır. Hem uçak, tren gibi miniğin yerinde oturması şart olan ortamlarda hem de arada acıktıkça atıştırmak için yanınıza yolluk hazırlayın. Ben kuru üzüm, şam fıstık ve cornflakes karışımı hazırladım, nereye gittiysek yanımızda taşıdık. Şam fıstık özellikle favorim, ince motor kasları çalıştırıcı fıstığı açma hareketi hem de epey el oyalayıcı. Bir taşla kaç kuş sayamadım :)

Oyun çantası. Miniğinizi gerektiğinde oyalayabilmek için illa ki yanınızda dikkatini çekecek bir şey bulunmalı. Bizimkinin bir tane boya defteri var yenilerde onu taşımaya başladık, minik oyuncaklar olabilir, minik kitaplar ya da en sevdiği bebeği/arabası olabilir.

Yemek için en kötü hazır şişe mamalarından bulabiliyorsunuz çok rahat marketlerde. Aynı şekilde bez  götürmenize de gerek yok, marketlerden alabilirsiniz, amaç yükünüzü hafifletmek.

Az eşya. Eğer kış aylarında olacaksa yolculuk zaten kazaktı kabandı derken normalden fazla yükünüz oluyor, en azından çanta/bavulu minimuma indirirseniz çok rahat edersiniz, aksi halde bir hengame oluyor ve insan çok yoruluyor. Sırt çantası en rahatı, sığabilirseniz.

Kafaca hazırlık. Gitmeden 1 hafta önceden hazırlamaya başladık Alya'yı; Amsterdam'a gidicez, uçağa binicez diye. Vakit geldiğinde ki bizim durumda sabaha karşı 5 gibi absürd bir saat olmuştu, "uçağa gidiyoruz" diye uyandı bizimki bir gözü kapalı.

Uçak için 10 saatlik Tayland yolculuğumuzda pek heyecanlıydık, hem ilk hem uzun diye, burada yazmıştım, bu sefer en heyecanlı kısmı Alya'nın uçağa bineceğini sürekli tekrarlamasıydı.

Genel ve son olarak rahat olmak lazım, düştü kalktı yedi yemedi dert etmemek ve gitmeden kendinizi bu şekilde hazırlamak daha mutlu geçirmenizi sağlayacaktır tatilinizi eminim.


5 yorum:

  1. yerim ki ben bu fıstığı.Maşallah kuzucuğa.Alya'da allahtan rahat bir bebek galiba.Üstüne anne babada rahat olunca ,sıkmayınca tatilde keyifli olur herşey tatlı olur.:) Aslında temel ihtiyaçlarını hallettikten sonra bebkeler bizimle heryere ayak uydurabilirler.ne güzel sen bunun bir örneğini gösteriyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bana da öyle geliyor, temel ihtiyaçlar ve anne-baba yanında olduktan sonra heryerde yapabilirler sanki. Tabi düzen müzen kalmıyor ama işte ona da pek kafayı takmamak lazım :) Sevgiler

      Sil
  2. Çok güzel öneriler.Rahat olmak en önemlisi tabiiki.Ben de rahat bir insanımdır ama uçakta ağladıklarında çok geriliyordum.Şimdi ağlayan çocuğu olan bir anne görünce ona rahat olmasını söylüyorum.Ben de seyahatler için ikisi içinde ayrı ayrı oyuncak çantası ve atıştırmalık çantası yapıyorum.Mızmızlandıklarında çıkarıyorum tek tek:)

    YanıtlaSil
  3. Aklın yolu bir :) Yanlız tabi 2 tane olunca sayı nasıl oluyor onu bilemiyorum, rahatlık kalır mı yoksa insan kafayı mı yiyor:) Öperim çok

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...