Pazartesi, Eylül 23, 2013

13. Istanbul Bienali





bir pazar sabahı, hava güzel, istanbul daha da güzel, ama alya ile bir gün geçiriyor olmak hepsinden de güzel. "sanat sanat için midir, halk için mi" diye düşündürten 13. bienali gezdik antrepoda benim ofisteki ekibimle(böyle demeye bayılıyorum) istanbul'da benim en sevdiğim mekanlardan biri burası.



elinizde kitapçık olması şart öncelikle, bir de sanat eserlerini anlatan rehberler var, onların peşine takılırsanız her şey daha bir anlam kazanıyor. benim favorim bu eller. kars'taki "ucube" denerek yıkılan heykelleri anmak adına "siz de bir el verin" denerek sokaktaki insanlardan yardım eli almışlar. sormuşlari siz de bir "el vermek, yardım etmek ister misiniz" diye, ve resimde gördüğünüz her bir el  destek olan sokaktaki insanların gerçek elinin bir baskısı, her ne şekilde baskı vermek istedilerse, kimi barış işareti yapmış, kimi yumruk sıkmış... soyutun somuta dönüştüğü harika ve de anlamlı bir örnek. buarada fotoğraftaki görüntü sadece 5 dakika durabilmiş, polisler toparlamış tüm elleri ve çöpe atmış, artık ne zannettilerse kimbilir.

gezi olaylarına da bir bölüm ayrılmış, kitapçıkta da zaten açar açmaz uzunca bir yazı var, sırf bunun için bile gidip görmek gerek.

20 ekime kadar açık olacak bienal, ve antrepo dışında salt, arter ve galata özel rum ilköğretim okulu'nda da gösterimler mevcut.

daha da fazla bilgi için:
http://13b.iksv.org/tr/

herkese sanat dolu haftalar...

6 yorum:

  1. Benim içinde favori oldu şuanda o eller

    YanıtlaSil
  2. gerçekten de gördüğüm en anlamlı fotoğraftan biri..sanata ve değerlere verilen önem umarım bir gün devlet tarafından da anlaşılır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh gerçekten gelir mi öyle bir gün dersiniz?

      Sil
  3. Eller, ucube göndermeli köşe bienalin dikkat çekici noktalarından, elinize sağlık.
    Mutlaka gidip görmeli ama bienal bence beklentilerin altında kaldı bu sene… Nedenini elimden geldiğince aktardım: http://www.cihansalim.net/blog/2013/anne-ben-barbar-miyim-temali-13-istanbul-bienali-bu-kez-beklentilerin-altinda/
    Özellikle sayfamda paylaştığım Harikalar Diyarı videosu oldukça etkiliydi, tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen okuyacağım yazınızı, teşekkürler :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...