Cuma, Haziran 27, 2014

Adana - Gözne Yaylası - Mersin - Adana

 

 
Haftasonu Adana'li bir gelin aldık, sımsıcak Adana'lı bir aileyle bütün haftasonunu geçirince hatırladım, Mayıs ayında bir bahaneyle spontan düşmüştük Adana yollarına, sadece haftasonluk.
 
Yetmemişti.


Kara kuru olacak sıcaktan kavrulacağız diye düşünürken palmiye ağaçları içinde yemyeşil, yolları turunç kokulu ve tabi mide hep dolu bir ortam çıktı karşımıza.



Ekibimiz 1-2 ve 3 yaşlarında birer çocuk, ikiz lise arkadaşlarım, onların eşleri, kuzenleri, anneleri, teyzeleri cümbür cemaat bir gruptu anlayacağınız. Tanıdıkça anladım ki daha farklısı da olmazmış zaten.




Gözne Yaylası:

İlk sabah erkenden gözümüzü Gözne yaylasında açtık, miss gibi bir yayla havası ile otlu peynirli, ev yapımı reçelli, sıcacık pideli bir kahvaltı ile. Gitmeden önce yapıldı tüm rezervasyonlar.








Mersin :

Kahvaltı ertesi Mersin'e indik kokoreç yemeğe, 20 dakikadan fazla tutmadı yol. Yeni yapılmış Marinası, masmavi deniz havasi, az biraz yelkenli, ve lünaparkta çarpışan otomobiller ile pek eğlenceli hatırlıyorum Mersin'i. Kokoreçe yer açmak için deniz havası aldık biraz, deniz acıktırır, malum. Amaç durmadan yemek.


 



biz bile yorulduk, yavrucaklar bitap düştü





Adana:

En favori mekan mavi bulvardaki arkadaşımın annesinin evi, o tatlı balkonda sıcacık bir gün batımı.


Sonra tren istasyonu. Birisi dalga geçiyor benim heyecanımla:



"Nazli, her şehirde bir tren istasyonu vardır, biliyorsun değil mi."



Ama bence böylesi azdır, bir kere binaların üzerinde bu sarı-turuncu arası renk en favorim, Danimarka'dan kalma bir farkındalık, hem sonra palmiye ağaçları içinde, yemyeşil ve harika bir mimari. Yoktur bence, hatta yoktur yoktur.










Taş Köprü:



Çukurova Universitesi'ne gitmeden olmazmış, diyorlardı da anlamıyordum,
manzaraya bakarmısınız:
 
Tesadüf anneler gününe de denk gelmişti, Adana'lı anneler teyzeler ile duygulandıran bir kahvaltı ile başlayan Adana turu yaptık, bir şehir turundan, misafirperverlikten daha fazlasını bekleyemezdim.



Bütün Ekip :



Arabanın arkası:

 

 yaşattığınız tüm güzellikler için, Mayıs ayının en güzel günleri için teşekkür ederim
çok seviyoruz sizi!

16 yorum:

  1. Sizin o güzel anlatımınızla dinleyince bir kez daha sevdim memleketimi, begenip güzel vakit geçirmeniz beni ne kadar mutlu etdiyse bu kadar yakınımda oldugunuzu bilipte sizimle görüşememek de bir okadar üzdü artık birdahaki sefere inşallah..Alya'cıgın istasyonun önündeki resmi beni mest etdi ....Bayıldım....bayıldım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız ama zaten 2 günlüğüne ve spontan bir şekilde oldu, iş için gitmiştim aslında, sonra da çocukla bu işler nasıl oluyor bilirsiniz, üstelik 3 çocuk vardı, siz düşünün :) bir dahaki sefer inşallah, kesin olacak eminim :) sevgiler

      Sil
    2. Bir dahaki seferi sabirsizlikla bekliyecegim sizi agirlamaktan mutluluk duyarim sevgilerimle.

      Sil
    3. ben de öyle Arzu hanım, kocaman sevgiler

      Sil
  2. Çook güzelmiş Nazlıcım, memleketimiz inanılmaz güzel ve keşfedilecek çok yer var. Şimdi nasıl da özledim Adana'nın yemeklerini:)Ekibiniz ve siz çok güzelsiniz , ne mutlu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok güzel bir ülkede yaşıyoruz, değerini bilmiyoruz o ayrı maalesef:( sen de çok tatlısın hep böyle güzel sözlerinle :) ee hadi gidoyr muyuz karakoy'e :)

      Sil
  3. Ah ne güzel de göründü memleketim gözünüzden ve bir solukta okudum. Sessiz seyircilerdendim Adana'yı görünce bozdum sessizliğimi :) Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba diyeyim o zaman, çok sevindim sessizliğinizi bozmanıza, beni de çok mutlu ettiniz, kesinlikle adana'nın gücü :) ben de sevgilerimi gönderiyorum :)

      Sil
  4. Neler saklı aslında ülkemizde... O taş köprü ne kadar ağır ve soylu görünmüyor mu? Ne dikkatimi çekti bu paylaşımda biliyor musunuz, Alya büyüdükçe ciddileşiyor mu ne? Arabadaki özçekim fotoğrafında ne kadar sert bakıyor. Kesinlikle fotoğraflarda sağından solundan dürtülerek gıdıklanmalı ve güldürülmeli Alya; belki bir yerden sonra iyice alışkanlık yapar ve bir daha somurtmaz :) Mutlu günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda Engin, ben hep elimde kamera peşinde güler anlarını yakalıyorum, çok da seviyorum o anları ölümsüzleştirmeyi ama bazen de böyle farklı ifadeleri hoşuma gidiyor, ciddi, şaşkın, somurtuk bile.. :) büyüdükçe gelen ifadeler.. mutlu pazarlar dilerim :)

      Sil
  5. şekerciğim bizim memlekete gelmişsin, bilsem seni karşılar ağırlardık. Bir dahaki sefere mesaj at buluşalım canım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa evet haklisin Nihalcim, çok teşekkürler, farkettim Adana'lılar olarak gerçekten çok sıcak çok tatlısınız, bu çok acil oldu ama bir sonraki sefer ki eminim olacak haberleşiriz :) Öperim çok

      Sil
  6. Mekanları güzel kılan sevgi dolu kalplerdi.an'larımızı anlamlandıran ne varsa hepsi çoook güzeldi, özeldi:))biz de sizi cook seviyoruz:))iyi varsınız iyi ki geldiniz canım arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel söyledin aynen öyle, biz hep birlikte olalım emi :)

      Sil
  7. Nihalin blogundan görüp geldim, Adana oluncada yazmak istedim, Alya ne şirin bir kız öyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz :) çok teşekkürler :) sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...