Perşembe, Kasım 10, 2011

Alya 7 aylık!


Bildiginiz eski tarti aleti gorunumundeki yere yatirdigimizda ilk garipsemiştim, şimdi alıştım alışmasına ama ufaklık pek alışamadı, hep bir kızgın bir tedirgin zavallım. her zamanki gibi eller ayaklar durmuyor yerinde:)

Değişim:
4-5 aylarda ööylece yatan, yana bile bakamayan Alya, 6. aydan itibaren neredeyse her gün bir değişim içerisinde. Bu ay da pat pat dönmeye başladı yüzüstü, sonra gerisin geri sırt üstü. Koltuklara tutunup kalkma çalışmaları yapıyor, eline ne geçse büyük bir iştahla yiyor, en sevdiği şeyler kağıt ve demir parçaları. En son ilk kitabının son sayfasını da indirmek üzereyken mideye yakaladım. En rahatlatıcı gelişme kendi kendine desteksiz oturabiliyor olması. Parmaklarını kullanıyor, uykusunda bile emziğini çekip ağzında çıkarıp ağlama becerisini sergilediği oldu, emziği bir yerde görüp yakaladığı gibi ağzına götürme sahnesi şahane! Kendi ismine teki veriyor.. zannediyorduk.. tabak diyince de aynı tepkiyi verince anladık ki henüz tanımıyor:) Emeklemekle alakası yok ama koşabiliyor:)

Yemek Faslı--malum katı gıdalara başlandığı aylar pek heyecanlı oluyor ebeveyn için:
Sebze çorbamızın içine et ilavesi oldu ve yoğurt denemelerine başlıyoruz. Neden denemeler çünkü bizimkinde daha anne sütünden inek sütü alerjisi olduğu için dolaylı olarak, yoğurdu kendimiz yapacağız. Aldık makinemizi. Yapacağız yapmasına da günlük keçi sütü bulmamız lazım. Bolana markasını önerdi bir arkadaşım, yaşasın bulduk diye havaya uçarken öğrendim ki bir süre--marta kadar--ara veriyorlarmış üretime keçilerin dinlenme/beslenme süresiymiş, ve bu haftadan itibaren! Şansa bak.. uzun ömürlülerin eline düştük, neyse hiç yoktan iyidir, sanırım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...