Cuma, Mart 16, 2012

İlk ayakkabı

11 aydır ayağına ayakkabı geçirmeyen, geçirdimi anında çıkaran kızımın yavaş yavaş! ayakkabıyla aralarını yapma ihtiyacıyla en cool pek cool nike ayakkabılarını aldım heyecanla geldim eve, daha da heyecanla giydirdim Alya'ya. Yerinde duramayan bebek oturup kaldı iyi mi! Incelemekten, evirip çevirmekten , her tarafına değmekten ve tabi ki çıkarmaya çalışmaktan ama en çok meraktan oturdu kaldı. Altı çok sert de değil ama tabi önerilen kifidis ayakkabıları gibi esnek ve ortopedik de değil. Neyse acelemiz yok, her gün 1 kere giyip çıkarıyoruz şimdi, bir tür ritüel oldu :)
Buarada yine her yeni başlangıç gibi çok basit şeyleri öğrenmem gerekti: kaç numara olur bebek ayakkabısı?!, 20-21 numara 1 yaş için uygunmuş, Alya'mın  büyük ayaklarına 21 numara anca oldu, kime çektiyse :)


Ayakkabının nasıl olması gerektiği ile ilgili:
  • Bebek ayakkabısı yumuşak ve esnek olmalı, bebeğin dengesini kurabilmesine izin vermelidir.
  • Topuk kaymayacak tarzda olmalı yük vermeye ve gerilmeye dayanıklı olmalı, yüksek topuklu ayakkabılarla düşebileceği için kaçınılmalıdır.
  • Yüksek bilek desteği olan ayakkabılar (bot) genelde gerekli değildirler; ama ille de kullanılacak ise de ayağın ve bileğin bebek tarafından hareket ettirilebildiğinden emin olunmalıdır.
  • Ayakkabı ayağı sıkmamalı hava alarak ayağın serin, rahat, koku yapmayan, kuru ortamda kalmasına izin vermelidir.
  • Tahriş etmeyen, allerji yapmayan ayakkabılar tercih edilmelidir.

1 yorum:

  1. Bayan ayakkabılarında olması gereken hem rahatlığı hem de şıklığı aynı anda yakalayabilmektir. Bu http://senintrendin.com/ site ile karşılaşmadan eevvel bunun zor olduğunu düşünürdüm. Fakat en uygun fiyatlar garantisiyle ayaklarımda ben de çok rahatız :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...