Cuma, Mayıs 25, 2012

Doğum Sonrasındaki İlk hafta!

Yoğun bir gündeydik, öğlene doğru maillerime bakınca çok yakın bir arkadaşımın, oğlu ilk hafta kilo alması gerekirken veren 1 haftalık bir annenin mailini aldım, aşağıya kopyaladığım mutfak sahnesinde dakikalarca güldüm. Ne kadar trajikomik anneliğin ilk günlerindeki acemi hallerimiz... çabuk geçiyor, çabuk öğreniyoruz neyse ki ama o acemilikte neler yapmıyoruz ki. Ben mesela totem yaptım, nolur bir güncük daha emzirebileyim allahım derken 13 ayı devirdik ve halen emziriyorum ama bununla ilgili tek kelime yazmadım, yazamadım, şuana kadar. Hala da çok detaya girecek değilim, totem yaptım bir kere, susuyorum ve sizi müthiş mizah duygusuyla tazecik anneyle başbaşa bırakıyorum, bakın bakalım tanıdık gelecek mi :) Herkese iyi haftasonları!

Biraz mutfaktaki halimden bahsetmek istiyorum: Mutfağa girdiğimde herşey bana farklı bir boyuttan gülümsüyor adeta. Yiyecekler benimle konuşuyor:
"Beni ye, ben süt yaparım, oğluna kilo da aldırırım."
Ben de başlıyorum o küçücük yerde maratona. Önce nerden başlayayım, hımm, biraz komposto içeyim, 4 tane yok 5 tane hurma yiyeyim. Hurma gaz yapar, ama süt de yapar, önemli olan süt. heh tamam. Humana nerde, humanayı unutma. Şerbet de içeyim. Malt içeceğim nerde, maltı getirin bana. Onu da içeyim, kiraz da yiyim o zaman. Meyve yemiyorum doğru düzgün, ondan da olabilir oğlumun kilo vermesi. Kiraz heh dur elmayı da ısırayım. Bir dakika dere otu ve maydanozu hazırlamıştım ekmek arası kim aldı çabuk söyleyin yakarım, affetmem. :)) Onu da yedim mi, tamam. Hiiiih protein yemedim! Köfte, yumurta o da tamam. Biraz zeytinyağlı fasülye, biraz semizotu ki sebzem eksik kalmasın. Üzerine yoğurt. Eee süt içmedim. Onu da iç. Eksik birşey kaldı mı??? Düşünün bakiim. Yoktur heralde. Isırgan otu kapsülü tabi yaa ben de diyorum ne eksik.
Lohusa Anne: "Aldın mı kapsülü?"
Taze ve heyecanlı baba :"Alamadım daha canım, sıra gelmedi."
Lohusa Anne: "Ne demek alamadım. Ben burada elimden geleni yapıyorum, 250 kilo olacam süt yapacam diye, çabuk git ve al, lütfen, bak ama lütfen diyorum yoksa çok fena ağlarım, bir daha susturamazsın."
Çaresiz ve heyecanlı baba : "Tamam canım, hemen gidiyorum"
Başka birşeyi unuttum mu diye mutfaktaki buzdolabı dahil bütün dolapları aynı anda açıyorum, kontrol ediyorum. Benden gizledikleri, süt yapıcı birşey var mı diye. :)) Olmadığına kanaat getirdiğimde, içim biraz rahatlıyor ama yine de çok güvenmiyorum tabii. Şimdilik elveda mutfak. 1-2 saat sonra tekrar aynı şeyler :))

Dünyada neler oluyor, Türkiye'de neler oluyor, kim nasıl, nerede, hiiç umrumda olmayan garip bir süreç. Önemli olan nedir? Benim sütümün çoğalması ve bebişin kilo alması:))
foto:ameliakayphotography

3 yorum:

  1. Canimin ici,bittanecik yeni annecik seni seviyorum:)))
    Bol sutlu gunler olucak ...

    YanıtlaSil
  2. beautiful photos! Just beautiful!
    xoxo
    Aarean
    colorissue.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...