Perşembe, Aralık 27, 2012

Söylediğiniz herşey kayıt altında


Haziran ayında Alya 14 aylıkken yazmışım bu satırları, taslakta yayınlanmadan kalmış:
Gece saat 8 civarı, rutin bitmiş, banyo yapılmış, kitap okunmuş, uykuya hazır moddayız--her ikimiz de!Bizim yatağa yatıyoruz birlikte, birazcık memeden sonra Alya başlıyor debelenmeye, üzerimden atlamaya, oturup tekrar yatmaya, ayağı ayağıma değerken birden başını ayağıma değer buluyorum, nasıl yapıyorsa! Sanırım sıcaktan olsa gerek birden başlıyorum en soft ses tonumla:

"Karlaar düşeer
Düşer düşer ağlarıımm"

Alya üzerime uzanıyor birden

"Hep isminii
Hep ismini anarımm"

Birden hareketsizleşiyor üzerimde, ben onun saçlarını okşarken
2. nakaratın sonunda nefesi düzene giriyor
3. nakaratın sonunda artık uykuya teslim oluyor.

Müzik bizimkinin uykusunu getirmek yerine açıyor çoğu zaman, ama bazen, sadece bazen, dün geceki gibi, bir melek gibi uykuya geçmesine yardım ediyor. Anne ise mest olmuş durumda, onunla birlikte nefes alıp veriyor.

---------------

O günden sonra üst üste bir kaç gece daha denedim aynı şarkıyı, benzer bir gücü olmadı Alya'yı uykuya sokmak için, vazgeçtim, unuttum sonra da şarkıyı tamamen. Ama sonra birden dün gece uyumadan saniyeler önce istek parçası yaptı Alya:
"karlar düşeer"

Önce anlayamadım ne dediğini, sonra tekrarlayınca dank etti. Şok oldum. Bunca zaman hiiiç söylememişken bu şarkıyı birden nasıl oldu da hatırladı ve söyledi hiçbir fikrim yok. Geçen hafta kar yağdı, kara dokunduk, karda yürüdük koştuk ama şarkıyı söylemedik. O mu çağrışım yaptı dersiniz?

Yani arkadaşlar bebeğiniz doğduğu andan itibaren kaydetmeye başlıyor, söylediğiniz her şey kayıt altına alınıyor, haberiniz olsun! :)

23 yorum:

  1. yandık desene:)canım benim...

    YanıtlaSil
  2. gerçekten yandık.
    bizim ki bizi serseriler, itler diye sevecek eheheh.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) artık yapacak bişi yok, sizinki de kocaman oldu, çoktaaan kayıt altına alında herşey :)

      Sil
  3. bunlar dillendikçe ağızlarından çıkacaklardan çok korkuyorum:) bir keresinde komşumuzun küçük oğlu, annemle banyoya girmek istedi, annem de olmaz, yetişkinler tek başına yıkanır dedi, ve o küçük velet, ama benim annem, babamı yıkıyooo, diye cevap verdi:))) çok korkuyorum çoook:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anaaa bu daha da fenaymış yahu.
      tam yandık şimdi dkgdlkbnlkfb

      Sil
    2. :)) amanınn hakkaten korkunç :)) ben de artık bazı şeyleri kısık sesle söylemeye başladım, ya da ingilizceye dönüyoruz hemen evren'le kendi aramızda :))

      Sil
  4. Nazlı memeyi bırakabıldınız mı bıraktıysanız nasıl veya bırakacaksınız nsıl biz hala beceremedik de yazını okuyunca aynı rutinde uyuduklarını gördüm ;)))

    Pembebaykuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizde mi Ozgecim! :) Bırakamadık sorma, en son nisana kadar şans vericem Alya'ya kendi bırakması için :) Yanlız gece uyukusuna memede girmesi pek sağlıklı değil, onu engellemek için çalışmalarım var :)) Sen bir şeyler yapıyor musun? Bir de kaç aylık oldu Mira?

      Sil
    2. 19. ayımızdayız. Şimdilik hiçbirşey yapmadım yapamadım bahanem : köpek dişleri çıksın hemen bitireceğim (Alay konusu olmaya başladım kardeşim 20 yaş dişlerini de bekle diyor:))En kötüsü artık herşeyi algılar durumda olması oyuncak bebeğine meme veriyor ve bu durum beni çok korkutuyor:))

      Doktorumuz sütün bittiğini soyleyerek ısrarcı olacaksınız diyor bakalım şu köpek dişleleri çıksın;)) hemen deneyeceğim .Keske kendileri bıraksalar ama Mira'nın hiç bırakmaya niyeti yok sanki hatta gün geçtikçe düşkünlüğü artıyormuş gibi geliyor senin çalışmaların neler? Alya nisanda tam 2 yaşında olacak değil mi?

      Sil
    3. Çok yakınmışız, evet nisanda 2 yaşında olacak Alya. Bizde de durum vahim, korkunç bir şekilde bağımlı durumda Alya da memeye, bana da hiiiç kendi bırakacakmış gibi gelmiyor, aynı alay durumu bizde de var, okula başlayacak çocuk nerdeyse diye:) Doktorumuz kışı da geçirin, en çok hasta olunan dönem diyor, o sebeple hedef nisan :)

      Ben biraz yolunu yapıyorum, büyüyünce emmeyecek olduğunu söylüyorum, en sevdiği 8 yaşındaki kuzenini örnek gösteriyorum, anlamıyor sanıyordum, geçenlerde kendi kendine "Alya büyüyünce emmicek" dedi, demek ki işliyor içine :) Çalışma dediğim bu :))

      Sil
  5. çok akıllı çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya hem de tahmin edebildiğimizden çok daha akıllılar

      Sil
  6. Nazlı, bir ara sonradan dahi olduğu ortaya çıkan bebeklerin aileleriyle yapılmış bir araştırma okumuştum. Bebekler ailelerini hafızalarıyla çok şaşırtıyorlarmış. Seninki de bu kapsama giriyor olabilir. :)

    Haziran'da karlar düşeri söylemen de ilginç tabii heheheeh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gulcum hayırlısı olsun tabi ama dahi olmasını hiiiççç istemem biliyor musun, normal olsun mutlu olsun :))

      Artık ne kadar sıcak bastırmış sen düşün, karları hayal etmişim :))

      Sil
  7. aynen öylee çok şaşırıyorum ben bazen aylar önce gittiğimiz ormanlık alana tekrar gittiğimizde bişey istedi beray, önce anlamadım meğer biber istiyormuş,sonra dank etti daha önce geldiğimizde de biber yemişti :D bazı şeyleri eşleştiriyorlar direk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok enteresan ya :) bizim dikkat etmediğimiz şeylere öyle bir dikkat ediyorlar öyle bir yazıyorlar ki şaşırıp kalıyoruz böyle işte:)

      Sil
  8. Nazlıcım ben ıg dan nasıl bulunduğunu bilmiyorum
    duyguoztur olarak geçiorum bul beni:)

    YanıtlaSil
  9. ayyy tuylerım dıken oldu nılıyormusun nasıl sahaneee bır sey mınık cocuklar allahım..huzurla buyusun ınsallajh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi Yasemin muhteşemler gerçekten! inşallah hepsi sağlıkla mutlulukla büyüsünler :) sevgiler

      Sil
  10. hep güzellikler kaydetsin o tatlı bakışlı melek,
    hep mucieler olsun hayatınızda Nazlıcığım,
    mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dünya tatlısı dileğin için çook teşekkür ederim CepAynam :) İnşallah hepimizin hayatında hep mutlu mucizeler gerçekleşir ve kötülükler kendilerine yer bulamazlar :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...