Salı, Ağustos 14, 2012

Naneli Limonata


Sevgili Barış Manço'nun şarkısı misali başlıyor tarif; "nane, limon kabuğu, bir tutam.... "CafeFernando tarifi hiçbir zaman yanılmadı, yine harika bir limonata tarifiyle önce limon kabukları ve naneyi kaynatarak şurup hazırlayıp sonra buz ve suyla dilediğiniz oranda sulandırarak harika bir limonata yapabiliyorsunuz. Hem mutfak işleri kafa dağıtmaya birebir! :)

Yaz bitmeden denemek isterseniz aşağıda birebir CafeFernando tarifini bulabilirsiniz:

NANELİ LİMONATA TARİFİ
Tarif Gourmet dergisi July 2007 sayısından adapte edilmiştir
6 bardak için
Malzemeler
  • 2 su bardağı naneli limon şurubu (tarif altta)
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 2 su bardağı buz (bardaklar için de ekstra)
  • 1 + 1/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
Yapılışı
Bütün malzemeleri büyük bir sürahide karıştırıp yarısına kadar buz doldurulmuş bardaklarda servis edin.



NANELİ LİMON ŞURUBU TARİFİ
Malzemeler
Yaklaşık 2.5 su bardağı şurup için
  • 2 su bardağı nane yaprağı (ben ufak boy bir demeti saplarıyla birlikte kullandım)
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 limonun kabuğu, rendelenmiş
Yapılışı
  1. Su, şeker ve limon kabuğunu orta boy bir tencerede kaynama noktasına getirip şekerin tamamı eriyene kadar karıştırın.
  2. Ateşten alıp yıkanmış nane demetini içine koyun, kapağını kapayıp soğumaya bırakın (yaklaşık 1 saat).

  3. Bir süzgeçten geçirdiğiniz şurubu şişeleyip buzdolabında saklayın (yaklaşık 5 gün tazeliğini koruyacaktır).

4 yorum:

  1. limonata hele böylesi olunca akan sular durur:) afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, valla 1 hafta içtik, tavsiye edilir :)

      Sil
  2. Merhaba
    Blogunuzu yeni kesfedip hemen takibe aldim:)
    Sizide benimkine beklerim.
    http://komirra.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...