Çarşamba, Aralık 19, 2012

Haftanın Markası : Seba Med Banyo Köpüğü



Alya minikken! yani henüz oturamıyorken burada bahsettiğim file banyo yaptırırken hayat kurtarıcıydı. Derken ayaklandı, ve banyoda bile oturmak istemedi. Birlikte girmeye başladık banyoya, eğlence/oyun zamanlarımızdan birine dönüştü banyo her ikimiz için de. Sonra bir gün sabunu elleyip elini de gözüne götürünce gözü çok yandı ve o günlerde pek banyo yapmak istememeye başladı, banyoya girse bile kafasına ve yüzüne su gelmesini hiç istemedi hala da sevmiyor. Araştırınca bunun genel ve yaygın bir durum olduğunu gördüm.

Sonra bu köpüğü keşfettik ve banyo zamanlarımız birden değişti, yine oyun zamanlarımızdan birine dönüştü. Köpük acaip dikkat dağıtıyor, dakikalarca oynayabiliyor, şimdi artık bir de kendi kapağını açıyor, döküyor, kapıyor, benden bağımsızlaştı olay :) Şiddetle önerilir, naçizane. İhtiyacınız olan malzemeler:
 1 adet kova,
 1 adet kürek,
 1 adet bu banyo köpüğü,
 Çeşitli boy ve sayıda ördek misali oyun arkadaşları--gördüğünüz gibi bizim epey kalabalık bir ekibimiz var :)
Siz de yaşadınız mı, yaşıyor musunuz benzer bir sıkıntı, yüzüne/kafasına su gelmesini istememe gibi? Yenebildiniz mi, neler yaptınız? Bir de merak ediyorum nasıl banyo yapıyorsunuz, birlikte mi yanlız mı?


Herkese keyifli banyo zamanları :)

24 yorum:

  1. çok şeker görünüyor maşallah..canım içeriğine dikkat ettin mi sles ve sls sodyum lauryl sülfate var mı? bu bir hayli zararlı olduğu söyleniyor bununla ilgili bir yazı paylaşmıştım blogta..
    şampuanında vardı.. banyo köpüğünde de var mı?..onun o güzel gülüşlerine kıyamam ama çok üzerine tenine deydirmeden oynasa daha iyi olur kanaatimce..

    YanıtlaSil
  2. http://www.enduruyanim.com/2012/11/30/bu-aralar-organik-temizlik-gunlerimdeyim/ yazım buradaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy şimdi okudum yazını, ben fazla kullanmam diye düşünüyordum ama tabi şampuandı el sabunuydu hayatımızda aslında, hiç de dikkat etmem içeriğe. Ama bir şey yazmışsın ki çok etkiledi beni, Alya da 42. haftaya kadar beklememize rağmen gelmeyince kendi sezaryen olmak zorunda kalmıştım, ve bu durumu çok duyuyorum, senin doktor haklı mı acaba, bu yediğimiz, içtiğimiz maruz kaldığımız kimyasallar yüzünden mi acaba:(( Bundan sonra biraz daha dikkat edeyim. Peki senin önereceğin KÖPÜK var mı acaba? :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. ben de doktorun dediğine inandım gerçekten..
      peki neden olabilir ki neden eskiler çatır çatır doğurabiliyor kii?
      biliyormusun annem beni ve ablamı evde doğurmuş hemde beni 4250 gr doğurmuş düşünebiliyormusun??
      olabilir yani yediğimiz içtiğimiz herşey tetikleyebilir kısırlığı, doğuramamayı...
      yok tatlım yaaa hiiç köpüklere bakmadım açıkçası ama rastlarsam mutlaka paylaşırım canımcım ;)

      Sil
  3. kafaya su gelmesini istememe genel bir durum evet:)) öncesinde yoktu ama şu sıralar nedense istemiyor:( ama genel olarak doğduğundan beri banyo yapmayı çok seviyor.bu köpüğü de denicem hemen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah allah çokenteresan di mi, tüm çocukların aynı tepkiyi göstermesi bu duruma, yoksa aslında suyu da çok seviyorlar :)

      Sil
  4. Özgün de gıcık oluyor,ağlıyor ve panik oluyor.banyo yapma ile ilgili sorun yok ama başından aşağıya su akarsa kıyamet kopuyor.yukarıya doğru ilgisini çekip,yüzüne gelmeden yıkamaya çalışıyoruz başını,büyüdükçe geçer sanırım bu panik hali.
    öperim köpük hanım Alya'yı ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) köpük hanım pek yakıştı çok sevdim :) büyüdükçe geçer tabi, gözlerini kapaymıyorlar belki ondan bilmiyorum ki.

      Sil
  5. Bizim içinde banyo tam bir keyifken, şimdilerde başına su dökülmesini istemediği için saç yıkama sırasında bayağı bir ağlama - bağırma halleri içindeyiz. Sanırım bunun bilimsel bir açıklaması olması lazım :)))

    Alya çok şeker maşalllahhhhhhh...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) eğer bu kadar yaygınsa kesin bir açıklama getirilmiş olması lazım evet :) bence gözlerini kapayamıyorlar bilinçli olarak ondan :) çok teşekkürler Sezen, öperim

      Sil
  6. Nazlı, Deniz de hiç hoşlanmıyor başına su yağdırmamızdan. Sıra saçları şampuanlamaya gelince hep çığlıklar atıyor. Sana sorum şu: Alya çıplak ayaklarıyla basıyor galiba banyoya, ayağı kaymıyor mu? Bir de kafayı musluğa şuraya buraya çarpmıyor mu? Artık iyice sağlam basıyordur gerçi sizin yavru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, ben de o yüzden banyonun en sonunda yıkıyorum saçını, normalde sudan çıkmak istemezken saçını yıkayınca aniden çıkıyoruz :)

      Gül eski evimizde duşa kabindi banyo yaptığımız yer, o kadar minikti ki kayacak alan yoktu resmen, kayıyordu ayağı ama kucağıma düşüyordu en kötü:) Şimdi biraz daha büyük ama bu sefer de suda ayağının kaydığını banyo dışı tecrübe ettiği için bir iki sefer çok temkinli adım atıyor, öğrendi yani :) Bir de kovaydı oyuncaklardı köpüktü derken hep çömelerek oyun oynuyor banyo sırasında, pek ayakta değil yani.

      Aslında ayağı kaymasın diye plastikler var banyonun içine, ama o da bizim evdeki kimyacı babanın engeline takılıyor, mantar olabiliyormuş :(

      Sil
  7. Bence şansın varken tadını çıkar beraber banyo keyfinin. Alya'ya baksanıza o tatlılıkla kim banyo yapmak istemez ki... Maşallah:)

    YanıtlaSil
  8. Okurken aklıma Durununannesinin postu geldi,neyse ki kendi de yazmış sana.Geçenlerde nerede bilmiyorum,bebeklerin yüzüne su değmeden aksın diye şapka gibi birşey görmüştüm,çok kullanışlıydı,tekrar görürsem yazarım:)Yerim ben o banyo yapan bıdırık Alya'yı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şapkayı da giydirmek zor olabilir, dışarda neyse takıyor da evde hiç takamıyorum başına şapka :) Ama madem bu kadar genel bir problem bu, şapka tarzı çözümler çok güzel, yazarsan bir bakalım biz de Tuba. Öperim

      Sil
  9. 41 milyon kere maşAllah.
    Banyonun keyfini çıkarmış minik:)
    Nice keyifli,köpüklü banyolara:)

    YanıtlaSil
  10. Defne'de de bir dönem başına su döktürmeme isteği olmuştu, sonra yavaş yavaş geçti Nazlicim, artık herşeyi anladığı için "Şimdi başına su dökeceğim, haid kapa gözlerini, kapa, kapa, su kaçamasın, yakalayamasın" falan diye şamata yaparken döküveriyordum o dönemler, alıştı sonraları da. Banyoya birlikte giriyoruz ve galiba birlikte yapmayı en çok sevdiğimizi şeylerden biri:)

    Alya'nın bu fotoğraflarına nasıl bayıldığımı İG'de söylemiştim ama buradan da söylemeden duramayacağım:)

    Seviyorum seni Alya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuba aynen denedim ben de anlatmayı bir süre önce, gözünü kapamayı öğretmeyi ama pek işe yaramadı bizde, belki şimdi tekrar denemeliyim :)
      Buarada benim de en en keyif aldığım aktivitelerden biri banyo, hem o hem ben rahatlıyoruz :))

      Ben de Defne'ye bayılıyorumm

      Sil
  11. Bir süredir bloglara bakamamıştım. En çok da Alya'yı merak ettim bu zamanda, büyümüş! Ve değişmeyen bir şey var ki, Alya çok tatlı:) Üçüncü fotoğrafı sevdim:) Yeni yılınız eşinizle ve Alya'la size çok güzel gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Engin nerelerdesiniz ben de merak ediyordum :) Çok teşekkürler, inşallah çok mutlu, sağlıklı ve sevdiklerinizle birlikte bir yıl olur sizin için de. Sevgiler...

      Sil
  12. The volume, "Kaiser Permanente Healthwise vade mecum," suggests the
    undermentioned handling: take crusts by soaking
    the region in ardent wateruse enough that he didn't hold to go into the infirmary for intervention. To discover out how to cure impetigo, each with its own feature symptoms. By safekeeping a clean home and providing your tiddler with unobjectionable skin Hygiene is crucial in treating this consideration and preventing its scatter. This skin precondition is commonly highly-developed due cloves to the stirred domain can aid alleviate itching.

    my page: psoriasis symptoms
    Also see my page :: staph infections pictures

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...