Pazartesi, Ocak 13, 2014

Ev Yapımı Bruschetta




MSA(Mutfak Sanatları Akedemisi) mezunu, harika pastalar yapan mükemmeliyetçi mi mükemmeliyetçi bir arkadaşıma bu pazar sabahı yaptıktan ve "yediğim en iyi bruschetta" övgüsünü aldıktan sonra sizinle de paylaşmak istedim, naçizane. 

Yapılışı ile birlikte malzemeler :

- 1 Adet ekmek(ekmek taze olursa daha güzel oluyor)

Pişirme kağıdı üzerine ekmekler diziliyor.

- 2 Adet orta boy domates (yumuşak ve bol sulu domates ile daha güzel)
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 10-12 adet maydanoz

Minik minik doğranıp derince bir kaba atılıyor. Ne kadar küçük doğranırsa yukardaki 3lü o kadar güzel oluyor, hem domatesin bol suyu çıkıyor.

- 1-2 yaprak taze fesleğen(kurusu da olabilir)
- 2 tatlı kaşığı kekik(ben daha fazla yapıyorum, annemin değişiyle alabildiğine :)
- 1 yemek kaşığı parmesan rendesi
- 1'er çay kaşığı karabiber ve tuz

da eklenerek hepsi derin kapta iyicene karışıtırılırken

en son

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

da eklendikten sonra ekmeklere sürülüyor. Karışımın suyunun ekmeği ıslatması güzel oluyor.

170 dereceye ayarlanan fırına vermeden önce ben üzerine fotorafta gördüğünüz gibi ince bir tabaka daha parmesan tozu döküyorum. Ekmeklerin üzeri kızarana kadar 10-15 dakika tutuyorsunuz.
Bu kadar basit, bu kadar harika. :)

Not: Çok sevdiğim arkadaşım Şokella bunun közde patlıcanlı versiyonunu da yapmıştı ki ellerimi yemiştim çok iyi hatırlıyorum, denenmeli.

Tarif : Sahrap Soysal'ın "Sevgilim Akşama ne Pişirdin?" kitabından minik değişikiliklerle Fesleğenli İtalyan Kanepesi uyarlaması.

23 yorum:

  1. Ben buna bayiliyorum yaa evde hic yapmadim ama tarifi aldım mutlaka denicem ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet evde mutlaka denemelisin :)

      Sil
  2. müthiş bir pazar kahvaltısı olur, ilk fırsatta deneyeceğim :))) ben bunun yumurta+peynir+maydonoz ve sucuk+kaşar versiyonlarını yapıyorum ama bu çok daha sağlıklı geldi bana :))) közde patlıcanlısı da harika olur ;) ellerine sağlık senin ve arkadaşının ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mathkece o versiyonlar da harika, bence hepsi de denenmeli, yaşasın pazar kahvaltıları :))

      Sil
  3. Yaşasın, görünce ben de çok eğlendiğimiz o günü hatırladım hemen :) Aslında hem evdeki bayat ekmekleri (tazeyle daha güzel olduğuna katılıyorum bu arada), hem de kalan sebzeleri, mezeleri değerlendirmek için çok güzel bir fikir bruschetta. Hımm, hemen parmesan almalı, bu formu da denenmeli. İyi haftalar Nazlı'cım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de unutamıyorum İstemcim o harika bruschettayı ve atlamaları zıplamaları fln :) sebze meze degerlendirme konusunda cok haklisin, tam annemin yapacagi bir sey bu, hic bir yemegi ziyan etmemek :) cok guzel bir hafta olsun :)

      Sil
  4. Harika görünüyorlar, şu an pek iyi gelmedi bu fotoğraf :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teknoloji de gelisemedi ki bir turlu size buradan gondereyim bir adet :)

      Sil
  5. Afiyet bal şeke olsun.Alya'cıga can kan lop lop et olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnn Arzu hanım :) nasilsiniz? Ebrar'a da kocaman opucukler ve sevgiler...

      Sil
  6. Müthiş görünüyorlar ellerine sağlık, resmen kokusu geldi burnuma:)

    YanıtlaSil
  7. çok pratik ve güzel bir tarif olmuş. Parmesan çok pahalı ya canım dil peyniri ile olur mu bu? yada başka bir peynirle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihal bence olur, çok karakteristik degil cunku parmesan, minik minik rendeledikten sonra dil peyniri de olur, biraz daha fazla tuz koyabilirsin sadece, parmesan dil peynirine göre daha tuzlu oluyor diye.. hadi bakalim deneyip yaparsan haber ver:)

      Sil
  8. deneyeceğim canım hatta tulum la bile deneyeceğim, eşiminkiler tulumlu bizimkiler dil peynirli teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tulum da harika fikir! peynir o kadar çok severim ki bence hepsiyle de olabilir hatta ben de deneyebilirim :)

      Sil
  9. teşekkür ederim bu aralar çok yoğun ve çok hastalık dolu günler geçirdim.bu arada hotmailim çalındı tekrar yeni adres alıp size ebrarın fotolarını göndereceğim inşallah.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa cok gecmis olsun hepsine :( tamam foto bekliyorum cok sevinirim :) sevgiler..

      Sil
  10. owww yayını okurken kaç kere yutkundummm :)
    ellerine sağlık Nazlıcım :) mutlaka afiyet olmuştur!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelsen sen bir emrecim yapardım sana da :)

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. bence hemen yapın derim, cok kolay :)

      Sil
  12. aynen katılıyorum arkadaşa müthiş bir pazar kahvaltısı olur, ilk fırsatta deneyeceğim :))) ben bunun yumurta+peynir+maydonoz ve sucuk+kaşar versiyonlarını yapıyorum ama bu çok daha sağlıklı geldi bana :))) közde patlıcanlısı da harika olur ;) ellerine sağlık senin ve arkadaşının ...

    Lara Tv

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...