Perşembe, Haziran 21, 2012

Jim Thompson Müze Evi





Amerikalı bir mimar Jim Thompson, 2. dünya savaşı sırasında Tayland'a geliyor, ve Bangkok'a aşık oluyor. Burada yerleşerek ipek üretimine başlıyor, önce Tayland çapında ipek sektörünü canlandırıyor ve ardından Dünya çapında bilinirlik elde ediyor. En son çıktığı yolculuktan dönmediği ve kendisinden haber alınamadığı için de efsane olmuş durumda.
Evi müzeye dönüştürülmüş, ipek üretimi ise devam ediyor, tüm Bangkok'a yayılmış Jim Thompson markalı ürünler, masa örtüleri, yastık kılıfları, çantalar vs. aklınızı başınızdan alacak derecede güzel, ipek, yumuşak, ve renkli...
Fotoğraflarda gördüğünüz yer onun evi, orman falan değil, adamın evinin içi. Tüm Bangkok gibi her yerden fışkırıyor yeşillik, Bangkok'un en etkileyici yönlerinden biri bence. Yeşilin her tonunu her yerde, yüksek binaların arasında, evlerin balkonlarında görmeniz mümkün. Bangkok'taki yerel ev örneklemesi olduğu için değil sadece başlı başına çok etkileyici bir yer olması dolayısıyla Bangkok'ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden.
Muson yağmurlarıyla tanıştığımız ilk gün bugün. "Ay aman dur yağmur başlıyor galiba" dememin 2 saniye sonrasında birden yağmur boşalınca kafamıza bir çığlıkla beraber Alya'yı kaptığım gibi kucağımda kapalı yere alınca birden ağlamaya başladı Alya. Sonra uzun uzun anlattım neler olduğunu, korkucak bir şey olmadığını, tüm şiddetiyle yağan yağmura bakarken susması biraz zaman aldı. Şemsiyelerin boyuna dikkat çekerim, Alya'nın 1,5 katı! :)  Alya'nın muson yağmurları ile bu şekilde tanışırken bizde de bir paranoya başladı tüm gezi boyunca, yağmur mu yağacak gibi, aman hemen başımızı sokacak bir yer bulalım, yoksa yandık :)
O minik kırmızı sandaletler de kararsız kaldığım bu yazıdan sonra seçtiğimiz Pampili sandaletlerimiz. Tüm gezi boyunca o sıcakta bize çok destek oldular :) 

Hani bize Asya'lı bebek değişik gelir ya, onlara da Alya çok değişik geliyordu, gezi boyunca birlikte fotoğraf çektirenlerden sıkıştırana envai çeşit insanla karşılaştık, onlarda bir de "superstar" denen bir kavram var, Alya'nın gördüğü ilgiye "aaa superstar" diyerek kıkırdıyorlardı :)

Jim Thompson ile ilgili daha fazlasını merak edenler için buraya bir tık.

6 yorum:

  1. Ben o ayakları yerimmmm :)) mis kokulular :))

    Jim Thompson beye Allahtan rahmet diliyorum. Eğer hayatta olup tanışmış olsaydım kendisini tekrar tekrar tebrik ederdim :D Evi harikaymışşşş :)

    YanıtlaSil
  2. Fotolar bir harika,siz bir harika..neye bakicagimi sasirdim!!cok guzel oldu bu gezi ya iyiki gittiniz..bayildim bayildimmmm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Susu evet ya iyi ki gittik, dünyamız değişti :)

      Sil
  3. gezi bir tarafa o "ayaklar" bir tarafa :))))çok beğendim çokkk o poaçaları

    YanıtlaSil
  4. Hello Nazli, welcome to Casa de Retalhos.

    Your photos from Thailand are so beautiful, and your baby is adorable & beautiful.

    ps.: use google translator to understand better what I write, it's not perfect, but helps. I write in Portugues & English.

    bye now

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hi Regina, will do that. Thank you so much for your lovely comments, you welcome also, very nice to meet you :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...